Alexandru Rafila, după explozia cazurilor de coronavirus: În maxim o lună s-ar putea dubla! Mortalitatea s-ar tripla, ca în Cehia

Alexandru Rafila, despre valul de copii răciți: Primăvara se întâmplă să fie viroze

Alexandru Rafila a declarat, joi, la Antena 3, după ce numărul de noi infecții COVID a sărit la 6.481 de cazuri în doar 24 de ore, că s-ar putea ajunge la un număr dublu în mai puțin de o lună dacă nu se iau măsurile corecte.

„Daca se dubleaza numarul de cazuri capacitatea si calitatea interventiei scad foarte mult. In maxim o luna poate veni dublarea, poate in si mai putin timp”, a declarat Alexandru Rafila, conform stiripesurse.ro.

În acest context, el a spus că dacă se ajunge să nu mai fie locuri în spitale atunci „mortalitatea se va dubla si se va tripla”. „Uitati-va in Cehia, a evoluat de la mortalitate de 3-4 la 12. De ce? Pentru ca oamneii nemaiavand acces la asistenta medicala nu pot fi ingrijiti. Daca nu oprim cresterea, asistenta medicala va fi limitata, nu ai personal sa deserveasca unitatile medicale”.

CITEŞTE ŞI: Noi măsuri luate de urgenţă în Timiş, pentru limitarea răspândirii Covid-19

Un număr de 6.481 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 36.169 de teste la nivel naţional, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Miercuri se înregistraseră 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Alexandru Rafila, după explozia cazurilor de coronavirus: În maxim o lună s-ar putea dubla! Mortalitatea s-ar tripla, ca în Cehia

Lasă un răspuns