Noi măsuri luate de urgenţă în Timiş, pentru limitarea răspândirii Covid-19

Carantina în comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă intră în vigoare la noapte!

Prefectul Liliana Oneț a condus, joi, o ședință a Comitetului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la care au participat pe lângă reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, Raul Pătrașcu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, prof. dr. Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, reprezentanți ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

A fost prezentată situația epidemiologică la nivelul județului Timiș și au fost discutate propunerile de măsuri suplimentare care ar trebui luate în contextul în care, la nivelul județului Timiș s-a depășit rata de infectare de 3/1.000 de locuitori.

În cadrul ședinței, prefectul județului Timiș a solicitat tuturor instituțiilor cu atribuții de control sporirea controalelor în toate spațiile și zonele aglomerate, precum și în toate zonele unde există pericol de infectare. De asemenea, s-au propus măsuri suplimentare, precum și prelungirea măsurilor deja existente.

Încă de săptămâna trecută s-au luat o serie de măsuri la nivelul județului în cazul localităților care au depășit rata de infectare de 3/1.000 de locuitori, inclusiv suspendarea cursurilor față în față din școli în toate aceste localități și trecerea lor în online. Totodată, au fost luate măsuri și pentru localitățile cu rata de infectare peste 1,5/1000 de locuitori.

În plus față de măsurile luate până în prezent s-a dispus suspendarea activității în centrele expoziționale, atât în interiorul, cât și în exteriorul acestora (cu excepția muzeelor și a galeriilor de artă), măsură care intră în vigoare de astăzi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns