Alexandru Rafila, despre valul de copii răciți: Primăvara se întâmplă să fie viroze

Apel către spitale

Alexandru Rafila, despre valul de copii răciți: Primăvara se întâmplă să fie viroze.

„Primăvara se întâmplă să fie viroze”, răspunde ministrul Sănătății, întrebat despre valul de pacienți din spitalele de copii.

E normal că a crescut numărul virozelor dacă s-a renunțat la mască, adaugă Rafila.

CITEȘTE ȘI: Angajatorii pregătesc terenul pentru întoarcerea la birou a angajaților

Răspunzând la o întrebare legată de valul de pacienți din spitalele de copii, Alexandru Rafila a spus, marți, că „primăvara se întâmplă să fie viroze, nu e un lucru neobișnuit. Nu cred că este o situație de lungă durată, probabil că odată cu încălzirea vremii și numărul de viroze se va reduce”.

Întrebat, mai departe, în ce măsură numărul mare de copii bolnavi are legătură cu renunțarea la mască, Rafila a răspuns: „are legătură, pentru că masca este o barieră mecanică. Protejează față de transmiterea tuturor virozelor respiratorii și odată cu renunțarea la mască în interior e normal că a crescut și numărul de astfel de infecții”.

Un părinte din București a postat pe rețelele de socializare o imagine de la Spitalul de Pediatrie „Grigore Alexandrescu” din București, în care dădea de înțeles că sunt foarte mulți copii răciți sau bolnavi de COVID.

„Din 100 de copii, 101 au aceleași probleme (tuse, febră, frisoane). Oare ce să fie? P.S. se așteaptă, în medie, 8 -10 ore pentru un consult de urgență la pediatrie!”, a scris bărbatul pe un grup de Facebook.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *