Alexandru Rafila, anunţul zilei despre vaccinarea copiilor. Ce trebuie să ştie părinţii

Alexandru Rafila: În martie 2020 m-am opus vehement închiderii școlilor

Alexandru Rafila, anunţul zilei despre vaccinarea copiilor. Ce trebuie să ştie părinţii. În plus, reprezentantul României la OMS a anunțat când se vor ridica restricțiile.

CITEȘTE ȘI: Resturi ale rachetei scăpate de sub control s-au prăbușit în apropierea insulelor Maldive

 

“Părinţii trebuie să ştie că eficacitatea vaccinului este chiar mai mare decât în cazul adulţilor, se apropie de sută la sută, şi că nu sunt reacţii adverse. Trebuie deja să ne gândim unde îi vaccinăm pe aceşti copii”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit news.ro.

Reprezentantul României la OMS a spus că vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani ar putea demara în această vară.

“Se discută despre vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani, dacă aşteptăm să demarăm campania şi nu o pregătim încă din acest moment, atunci nu o să avem o campanie de succes, mai ales că o să fie vacanţă, mulţi dintre copii vor fi plecaţi, aşa că, eu dacă aş fi în locul celor care coordonează această campanie, aş face demersuri astfel încât să pot să informez deja părinţii, despre studiile aflate în derulare, despre faptul că eficacitatea vaccinului este chiar mai mare în cazul copiilor decât în cazul adulţilor, că se apropie de sută la sută, că nu sunt reacţii adverse, că vaccinul este sigur pentru copii, trebuie deja să ne gândim unde îi vaccinăm pe aceşti copii, cum îi vaccinăm, la copii poate să fie gândit un alt format, sunt foarte multe lucruri pe care am putea să le facem astfel încât în momentul în care se decide începerea acestei campanii de vaccinare şi pentru copii, ea să fie pregătită. Dacă întâi o  începem şi apoi o pregătim, din nou o să avem probleme destul de serioase”, a mai spus Alexandru Rafila.

Când se vor ridica restricțiile impuse de pandemia de coronavirus

Nu în ultimul rând, Alexandru Rafila a vorbit despre ridicarea restricțiilor în țara noastră, despre revenirea la viața de dinainte de pandemie. Acesta spune că principala condiție la revenirea vieții de dinainte de coronavirus este vaccinarea. Doar vaccinarea poate ridica pentru totdeauna restricțiile.

“Dorinţele sunt una, ceea ce se va întâmpla în mod real este cu totul altceva. Ce se va întâmpla în toamnă depinde foarte mult de ce reuşim cu acoperirea vaccinală, sigur că dorinţele reprezintă una, ceea ce se va întâmpla în mod real este cu totul altceva, am auzit tot felul de angajamente date, eu cred că trebuie să fim consecvenţi doar într-un singur lucru, să îndemnăm permanent lumea să vină în procent cât mai mare la vaccinare, să adaptăm campaniile de informare fiecărui mediu, mediu urban, mediu rural, fiecărei categorii de vârstă şi aşa mai departe.

Diferența dintre vaccinare și restricții

Trebuie să înţelegem foarte clar diferenţa între vaccinare şi restricţii. Restricţiile aduc controlul asupra pandemiei pentru perioade scurte de timp, după care lucrurile, după ce reintră într-o oarecare normalitate, revin, apar din nou valuri pandemice, restricţiile vor fi reintroduse, deci este o ciclicitate, este o diferenţă majoră pentru că vaccinarea duce la înlăturarea restricţiilor permanent, nu într-un timp limitat, adică nu contează numai faptul că restricţiile se ridică, ci cât durează această ridicare a restricţiilor, cred că toţi ne dorim ca aceste restricţii să fie ridicate permanent şi în consecinţă vaccinarea este soluţia”, a declarat prof. Alexandru Rafila.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *