Aleșii locali se școlesc pe bani publici

CLT

La propunerea mai multor consilieri locali timișoreni din toate grupurile politice, executivul primăriei a elaborat un proiect de hotărâre conform căruia aceștia vor putea participa la cursuri de pregătire, formare și perfecționare profesională, pe perioada mandatului, în domeniul administrației publice, organizate de instituții abilitate prin lege. Plata cursurilor se va face condiționat de existența prevederilor bugetare în acest scop.

„Motivația acestei solicitări este reprezentată de faptul că funcția de consilier local presupune înțelegerea funcționalității administrației publice locale și centrale și a bunelor practici în domeniu. Perfecționarea unui consilier local duce la o colaborare eficientă cu executivul primăriei pentru atingerea obiectivelor asumate”, se arată în solicitarea consilierilor.

În general, cursurile sunt organizate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici și au loc mai ales vara, în stațiuni de pe litoral sau din zonele montane. Cazarea și transportul sunt decontate, iar funcționarii au dreptul să vină însoțiți. Cu alte cuvinte, un fel de concedii pe bani publici, cu ceva școală inclusă, dacă tot nu se dau tichete de vacanță. De acum încolo, de aceste cursuri vor beneficia și consilierii locali.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns