ALERTĂ METEO! Vor fi ploi abundente şi furtuni. Banatul nu scapă

ploaie vara

În intervalul 29 aprilie, ora 10 – 30 aprilie, ora 18, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Fenomenele se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, iar vântul va sufla cu putere.

Ploi consistente sunt prognozate şi pentru zona Banatului, însă vijeliile ar putea avea o intensitate ceva mai mică decât în regiunile menţionate anterior.

În zona Timişoarei, precipitaţiile prognozate vor fi mai reduse, iar perioadele fără ploaie vor fi mai lungi. Temperaturile se vor situa între 9 grade (sâmbătă seara) şi 17 grade (duminică la ora 15).

Luni, vremea se îndreaptă şi, potrivit meteorologilor, nu va mai ploua, iar temperaturile vor fi între 6 grade (la primele ore ale dimineţii) şi 20 de grade (după-amiază).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns