Alertă meteo! Ce se întâmplă din această seară, în vestul ţării

Jumătate din țară, inclusiv Banatul, sub cod galben de ninsoare și viscol

Meteorologii au emis, joi după-amiază, o alertă de precipitații și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, dar şi intensificări ale vântului. Avertismentul meteo este valabil din această seară şi până pe 4 martie, la orele amiezii.

„În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului se va depune strat nou de zăpadă mai consistent, de până la 20-30 de centimetri.

Temporar, intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În zonele de câmpie, vântul va bate cu viteze cuprinse între 10 şi 15 km/h”, potrivit ANM.

Vremea își va mai face de cap până la sfârșitul acestei săptămâni, spun meteorologii, după care, încet-încet, se va simți și câte o boare de primăvară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns