Alertă de călătorie în Croația: Coduri roșu și portocaliu de caniculă

Alertă de călătorie în Croația: Coduri roșu și portocaliu de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le transmite românilor că pentru perioada 21 – 23 august 2023, au fost emise coduri roşu şi portocaliu de caniculă, în Croația. pentru regiunile Kninska, Riječka, Splitska, Dubrovačka și Velebitski kanal.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, pentru perioada 21 – 23 august 2023, au fost emise coduri roşu şi portocaliu de caniculă, pentru regiunile Kninska, Riječka, Splitska, Dubrovačka și Velebitski kanal.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor web ale: Institutului Hidro-Meteorologic croat: https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr, Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă: http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență „112”.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

CITEȘTE ȘI: Primarul Dominic Fritz se laudă cu economia de combustibili, dar STPT cumpără la fel de mult ca anul trecut

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: www.meteoalarm.orghttp://zagreb.mae.rowww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

(sursa: Mediafax)

Foto: croatia-expert.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *