„Alege oaia!”, în centrul Timişoarei

alege oaia

Acţiunea de promovare „Alege oaia!”, orchestrată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se va desfăşura în Timişoara la mijlocul lunii decembrie, în cadrul Târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei.

Evenimentul, destinat promovării consumului de carne de ovină de către populaţie, a fost iniţial programat de minister la o dată nefericită, 16 decembrie, când în oraşul de pe Bega va fi zi de doliu şi de început al manifestărilor comemorative dedicate martirilor Revoluţiei din 1989.

Gafa urmează să fie reparată, iar acţiunea de promovare a produselor culinare din carne de ovină va fi devansată cu o zi sau două, după cum susţine Doru Petanec, directorul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Timiş.

Mai rămâne de văzut, de asemenea, ce fel de garanţii vor putea primi oierii care îşi vor prezenta produsele în cadrul campaniei „Alege oaia!”, pentru că ei nu au autorizaţiile sanitar-veterinare necesare! „Vom mai avea întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor de crescători de oi, dar şi cu cei de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, pentru a găsi o soluţie la această problemă”, afirmă Doru Petanec.

Desfăşurarea acţiunii de promovare este salutată, dar cu câteva rezerve, şi de Nicolae Oprea, preşedintele Comisiei pentru agricultură din cadrul Consiliului Judeţean Timiş: „Este o acţiune lăudabilă, însă ea nu va putea avea succes dacă nu se schimbă legislaţia privitoare la înfiinţarea unor puncte de sacrificare a animalelor în ferme. Actualele norme sunt foarte restrictive şi trebuie revizuite. Altfel, acţiunea «Alege oaia!» nu va putea avea relevanţă”.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns