Alba-neagra cu locurile din creșele Timișoarei. În raportul primarului apar 447 de locuri, dar, pe Facebook, Robu se laudă cu “circa 700”

Nicolae Robu, reacţie după vizita la DNA Timişoara

O înregistrare video publicată, în week-end, pe site-ul www.libertatea.ro, a dezvăluit un nou acces de demagogie al primarului Timișoarei. Aflat într-una din vizitele sale electorale prin parcurile orașului, Nicolae Robu a fost interpelat de o timișoreancă exasperată de veșnica problemă a numărului insuficient de locuri în creșele care, de câțiva ani, au trecut în administrarea primăriei. Scos din zona sa de confort de întrebările femeii, primarul Robu – care se declară, de câte ori prinde ocazia, drept ultracinstit și ultracorect -, o minte în față pe tânăra timișoreancă. Fără să clipească, ultracorectul și ultracinstitul Nicolae Robu îi servește interlocutoarei sale o minciună ultragogonată: “Acum noi avem 700 (n.r. – de locuri în creșe), înainte erau 350”. Țineți minte numărul cu pricina, 700, vom reveni asupra lui! După minciuna crasă rostită cu seninătate politicianistă, primarul îi aruncă femeii un îndemn printre dinți: “Mergeți la USR, acolo e locul dumneavoastră, nu să îmi reproșați mie!”. Cu alte cuvinte, oricine îi reproșează ceva, argumentat, domnului Robu trebuie să fie musai dintr-un partid rival, nu există o altă explicație… De parcă show-ul din parc nu a fost suficient, primarul Timișoarei s-a făcut de râs și în fața jurnaliștilor ziarului Libertatea, cărora le declară, cu aceeași nonșalanță tipică, că este o minciună afirmația că a trimis-o pe doamna respectivă la USR, în ciuda faptului că spusele lui Robu se aud clar pe înregistrare! Cităm din articolul publicat de Libertatea: ”<Nu m-am exprimat astfel, este o minciună sfruntată!>, spune Robu. Apoi o face <specimen> pe femeia cu care s-a certat și spune că aceasta a fost obraznică. <I-am mai atras atenția că în timp ce spune că n-am facut nimic pentru copii, ea tocmai e cu copilul său într-un loc de joacă foarte frumos făcut de mine, că dacă se uită în jur vede alte lucruri pt copii – terenurile de sport menționate. Pentru că a continuat să urle cu obrăznicie la mine, i-am spus să meargă să se comporte astfel la partidul pe care-l frecventează, fără sa fac vreo nominalizare, dar având in minte PSD-ul. Când colo, ce să vezi? Doamna spune că am trimis-o la USR, dezvăluind astfel care este partidul pe care-l frecventează! Păcat pentru oamenii de calitate din USR că s-au lipit de ei astfel de specimene!>, a declarat acesta”.

După minciunile din parc și cele înșirate reporterilor Libertatea, primarul Robu a continuat să insulte inteligența timișorenilor și pe pagina sa personală de Facebook. La câteva ore după apariția articolului de presă, într-o postare bombastică în care anunță că municipalitatea vrea să cumpere clădiri pentru creșe și grădinițe – așa, dintr-odată, fix după dezvăluirile mediatice și cu câteva zile înainte de alegeri – ultracinstitul și ultracorectul scrie negru pe alb: “Când am preluat creșele, numărul de locuri era de cca 350. L-am crescut la cca 700”. Așadar, Nicolae Robu nu s-a limitat la a-i minți doar pe timișorenii aflați în parc la momentul dialogului cu doamna revoltată, ci a considerat necesar să supraliciteze: acum îi minte pe toți cetățenii orașului cu acces la internet!

facebook robu printscreen

raport primar printscreen

Cum e posibil ca domnul primar să vehiculeze cu atâta înverșunare un număr umflat cu pompa, când adevărul poate fi aflat în câteva secunde, din două-trei click-uri pe internet? Pe site-ul Serviciului Public Creșe Timișoara, www.cresetm.ro, este prezentat numărul de locuri din fiecare creșă, iar o simplă adunare dă rezultatul 450! Mai mult, chiar în ultimul raport al primarului, cel pe 2019, postat pe site-ul municipalității, www.primariatm.ro, apare aproximativ același număr: 447 de locuri în creșe. Și-atunci de unde “circa 700”?! Mare mirare că n-a înghețat încă Bega…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Alba-neagra cu locurile din creșele Timișoarei. În raportul primarului apar 447 de locuri, dar, pe Facebook, Robu se laudă cu “circa 700”

  1. băi ciumatilor puteti să vă dati peste cap cu toate fake news-urile voastre .robu este primar si va rămîne primar prin ce a făcut în timisoara cu toată opzitia voastră nemernică.

  2. Totuși, Robu ar trebui întrebat și alte câteva lucruri. De exemplu, despre tânărul ucis de poarta de intrare în oraș, despre banii șifonați cu vaporașele, despre minibusele electrice, despre sala de sport unde se lucrează de 10 ani și nimic. Chestii mai concrete decât „ce a făcut în Timișoara”, ca să îl citez pe ghiocel fakenews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *