Alb-violeţii vor să „evadeze” din subsolul clasamentului

ASU Politehnica Timişoara joacă sâmbătă cu gândul de a evada din aşa-numita zonă a nisipurilor mişcătoare. Alb-violeţii vor primi, cu începere de la ora 14, pe arena „Ştiinţa”, vizita grupării Academica Clinceni, aflată la rândul ei în a doua jumătate valorică a Ligii a II-a.

Trupa ilfoveană stă ceva mai bine în clasament, ocupând poziţia a 13-a, cu 15 puncte, la doar două lungimi în faţa adversarei de pe Bega. Portarul Florin Matache, mijlocaşii Costin Gheorghe şi Cornel Predescu şi atacantul Valentin Lemnaru sunt cei mai cunoscuţi jucători din lotul lui Academica.

„Este un joc foarte important pentru noi, pe care trebuie să îl câştigăm. Avem însă în faţă un adversar bun, care în etapa trecută a învins Braşovul. Au câţiva jucători experimentaţi, cum sunt Antohi, portarul Matache, dar şi un atacant foarte bun, pe Coman, care deşi este junior, este foarte periculos. Clinceni poate pune probleme oricărei echipe. Sperăm să nu ne pună şi nouă… Sper ca atmosfera să fie bună şi să ne dea încredere pentru a putea câştiga aceste jocuri pe care le mai avem de disputat acasă. În acelaşi timp, sper să nu fim prea euforici, prea relaxaţi, pentru că nu este cazul. Asta am şi discutat cu băieţii după meciul de la Arad. Tot ce am făcut până acum, şi înfrângeri, şi victorii, şi meciul cu UTA, toate sunt istorie şi trebuie să privim cu maximă concentrare următoarele două jocuri”, a declarat tehnicianul polist Sorin Brîndescu, citat de site-ul druckeria.ro.

Pe de altă parte, etapa a 17-a şi următoarele se vor disputa cu doar 18 participante. După Şoimii Pâncota, şi ACS Berceni a anunţat că nu mai poate continua competiţia, solicitând să nu mai fie programată la meciuri.

„Este o retragere care distruge competiţia, dar ce să facem? Trebuie să ne adaptăm din mers situaţiei. Nici Berceni, nici Pâncota n-au pus probleme niciunei echipe, deci nu influenţează dispariţia lor configuraţia clasamentului. Dar era mai bine dacă ştiam de la bun început că vor fi 18 echipe, 17 etape şi să jucăm săptămână de săptămână”, a comentat Brîndescu, care nu vrea ca startul returului să fie amânat:

„Nu se pune problema cum mi-ar conveni mie. Este o chestiune de principiu, pe care am ridicat-o şi în vară, când s-a amânat campionatul. Nu contează cum convine unuia sau altuia, noi trebuie să dăm o notă de seriozitate şi să respectăm ceea ce spunem. Dacă am spus că mai jucăm două etape din retur în acest an, ne pregătim şi le jucăm şi pe acestea. Să nu schimbăm planul competiţional! Este drept, dacă starea vremii îţi dă terenuri impracticabile, poţi să admiţi o măsură de urgenţă.

Dar vremea se arată bună, iar în primăvară n-ai siguranţa că aceste două etape nu se vor amâna din nou. Se ştie foarte bine, în martie, când încep retururile, sunt terenuri pline de apă, pentru că de obicei în martie plouă, astfel că nu văd rostul unei amânări în acest moment. Şi aşa campionatul se va întinde până în iunie, iar în acest ritm riscăm să jucăm ultimele etape pe 40 de grade. Oricum, noi vom găsi de fiecare dată scuze şi ne vom plânge că nu este ceva bine.

Ar trebui, în schimb, să găsim soluţii şi să respectăm ceea ce decidem, pentru că numai aşa dăm dovadă de seriozitate. Starea terenurilor reflectă starea societăţii noastre. Vorbim despre sărăcie şi dezorganizare. De aici pleacă toate aceste probleme, cu care ne confruntăm şi noi. Dacă nu ai bani, nu poţi nici să faci terenuri bune, nu ai oameni şi nici utilaje cu care să le întreţii. Aici ar trebui să găsim soluţii, să investim puţin în terenurile noastre, pentru a le face calitative. Aşa, dacă aşteptăm doar de la vreme şi de la Dumnezeu, nu se va întâmpla nimic niciodată”.

Meciul dintre ASU Politehnica Timişoara şi Academica Clinceni va fi transmis în direct pe site-ul radiotimisoara.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns