Alături de cei nevoiaşi. Alimente în valoare de 100.000 de lei, distribuite la 100 de familii

Alături de cei nevoiaşi. Alimente în valoare de 100.000 de lei, distribuite la 100 de familii

Cu binecuvântarea și sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, în perioada aprilie-noiembrie a acestui an s-au desfășurat și încă se desfășoară mai multe acțiuni filantropice coordonate de Protopopiatul Ortodox Român Timișoara I și Societatea Comercială ,,Profi Romania”, două instituții care și-au propus să fie alături de oamenii cu posibilități materiale reduse pe tot parcursul anului, dat fiind situația socială existentă în țara noastră, cu nevoi tot mai crescânde pe segmentul populației cu venituri minime.

În acest sens, s-a încheiat un protocol de colaborare menit să întărească această alianță întru caritate, cu posibilitatea prelungirii acestuia, dacă obiectivele vor fi atinse și resursele vor permite acest lucru.

”Acțiunile noastre concrete s-au materializat constant pe parcursul acestor luni spre bucuria multor familii care au beneficiat de ajutoare materiale ce au fost distribuite nu doar în Timișoara, în satele din apropiere, ci și în toate cele 45 de parohii de pe raza protopopiatului. Au fost vizitate și au primit daruri aproximativ 100 de familii, spitalele de psihiatrie de la Gataia și Jebel, Penitenciarul Timișoara, Centrul Maltez, Dioceza catolică Caritas și Școala Ortodoxă Sfântul Antim Ivireanul.

Cu prilejul acestor deplasări, s-au distribuit 15.000 de cutii de orez, aproximativ 6 tone, 600 de kilograme de detergent, 400 de litri de dezinfectant pentru curățenie, 1.000 de cutii de fasole conservată, 25.000 de ouă, 600 de conserve de pește, 500 de pachete de spaghete, 500 de pungi cu napolitane, 1.000 pachete de biscuiți, 400 de cozonaci, 400 kilograme de făină și diverse sortimente de bomboane, ciocolată, pufuleți, sucuri, spre deliciul copiilor. Valoarea produselor distribuite se ridică la aproximativ 100.000 lei.

CITEŞTE ŞI: O șoferiță a supraviețuit după ce mașina ei a fost strivită de un camion cu 18 roți. „S-a ridicat și a mers singură”

Trebuie menționat că toate acestea s-au datorat generozității arătate de către conducerea companiei ,,Profi România”, care a reușit să vină în întâmpinarea celor loviți de atâtea încercări în această perioadă pandemică, demonstrând că, se poate să fi o societate comercială prosperă și să nu-i dai uitării pe cei care au nevoie de un zâmbet, atunci când nevoiele materiale sunt destul de mari.

Nădăjduim să continuăm acțiunile filantropice și în finalul acestui an mai ales în preajma Crăciunului, iar dacă se vor găsi resursele necesare, cu siguranță vom deschide ușile multor case spre bucuria celor ce ne primesc și spre Slava lui Dumnezeu”, a subliniat părintele Zaharia Pereş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *