ALARMANT! O mare comună din Timiş riscă să rămână FĂRĂ COPII!

Condițiile socio-economice din țară i-au făcut pe mulți români să plece în străinătate.

”Tot mai mulți tineri își iau cu ei și nevasta și copilul. Unii, chiar și părinții. Ei nu se mai întorc. În urmă cu patru-cinci ani, în fiecare dintre cele trei localități – Lenauheim, Grabaț și Bulgăruș – erau câte 80 de copii la grădiniță. Acum, dacă mai sunt 50 în fiecare sat. Avem și grupe de zece copii. Peste câțiva ani nu vom mai avea școală. Dacă nu se schimbă ceva, rămânem fără copii”, spune primarul din comuna timișeană Lenauheim, Ilie Suciu.

primar LenauheimPotrivit acestuia, majoritatea tinerilor au plecat în Germania, în zonă trăind, înainte de Revoluție, mulți nemți, iar vorba lui Lenau era cunoscută bine și de românii de aici, care i-au învățat și pe copii lor.

”Se descurcă în Germania și cu un singur salariu. 500 de euro e chiria, iar cu 400 mănânci bine într-o lună. La Delphi, la Sânnicolau Mare, au adus muncitori din Oltenia și i-au cazat la Jimbolia, de unde fac zilnic naveta. Primesc câte 1.100 de lei și bonuri de masă”, spune primarul Ilie Suciu.

La locul de joacă din centrul de comună, leagănele sunt goale. Nici vântul nu le mișcă în după-amiaza frumoasă de toamnă.

 

Citeşte şi:

O femeie de 73 de ani, din Timiş, își păstrează tinerețea rezolvând probleme de matematică

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “ALARMANT! O mare comună din Timiş riscă să rămână FĂRĂ COPII!

  1. Lasa ca asa le trebuie banatenilor daca sunt zgarciti. Vorba aia, daca s-ar putea ar face si o jumate de copil, dar nu se poate. Asa ca vin oltenii si moldovenii si se ocupa ei de sporul natural al regiunii. V-o spune un oltean.

Lasă un răspuns