O femeie de 73 de ani, din Timiş, își păstrează tinerețea rezolvând probleme de matematică

”Toată lumea a făcut matematică cu doamna Magdalena Wambach. Și eu am fost elevul ei. A fost o profesoară exigentă. Mulți absolvenți de-ai săi sunt ingineri sau au meserii care necesită o bună cunoaștere a științelor exacte. Și pe mine m-a ajutat matematica. Am calificare de tehnician constructor și am lucrat ca gestionar”, spune primarul comunei timișene Cărpiniș, Ioan Sima.

Zilnic, femeia face gimnastica minții rezolvând probleme de matematică. ”Cu excepția duminicii, când vin nepoții și strănepotul în vizită, rezolv probleme din culegeri. Așa îmi țin mintea trează. Alții citesc, fac integrame, rebusuri ori sudoku. Eu calculez. Dacă n-aș avea musafiri, și duminica i-aș dedica matematicii timpul meu liber”, spune Magdalena Wambach.

Chiar dacă a ajuns la 73 de primăveri și nu mai se află de peste un deceniu la catedră, doamna Wambach e la curent cu toate noutățile din domeniul științei exacte care i-a captat atenția o viață întreagă.

”Am impresia că e un trend bun în matematică. Nu se face mult, dar totul e mai amănunțit. Programa nu e așa de încărcată ca înainte dar problemele sunt mai complexe. Acum copiii au calculatoare și nu mai socotesc în minte. Au uitat să simplice fracțiile și… greșesc”, spune Magdalena Wambach.

Femeia a înviorat an de an mintea tineretului din localitate cu probleme de matematică. ”Am fost profesoară din 1964 până în 1999. Inițial am predat la secția de limbă germană care a funcționat până prin anul 1981. Toți absolvenți de până atunci sunt în străinătate. N-aș putea spune câți nemți au plecat, dar cred că aproape toți. A mai rămas câte o bătrânică…”, surâde doamna Wambach.

Citeşte şi:

ALARMANT! O mare comună din Timiş riscă să rămână FĂRĂ COPII!

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O femeie de 73 de ani, din Timiş, își păstrează tinerețea rezolvând probleme de matematică

  1. Aceasta doamna cu mintea agera este o resursa neutilizata de comunitate. Ar putea ajuta copiii din localitate ca mentor/tutor. Dacă lucrezi si 10 minute pe zi la mate, creierul se dezvolta. Edilul ar trebui sa faca ceva, mai ales ca si el a beneficiat de cunoștințele doamnei!

Lasă un răspuns