AJUTOR! 7.000.000 de euro pentru a preîntâmpina o tragedie lângă Timişoara

pod Parta

Autoritățile unei comune din imediata apropiere a Timişoarei lansează un strigăt de ajutor privind o finanțare de șapte milioane de euro pentru a preîntâmpina producerea unui lucru grav.

”Podul de peste Timiș nu mai corespunde cerințelor actuale și tonajului greu. Este construit în jurul anului 1960 și e făcut pe piloni de lemn în albie. Oricând se poate prăbuși pentru că toți trec pe-aici. Noi am impus o restricție la șapte tone, însă aceasta nu se respectă. Circulă și autotrenuri de 20 de tone care ar trebui să o ia pe ruta ocolitoare, prin Șag și pe la Frigoglas”, a declarat Mihai Petricaș, primarul comunei Parţa.

Pentru construirea unui alt pod nu s-a găsit finanțare deși a trecut mai bine de un an de la finalizarea dosarului cu toate actele necesare.

mihai petricas ”Avem studiu de fezabilitate, proiect tehnic de execuție și aprobările care se impun. Potrivit proiectului, podul ar avea o lungime de 300 de metri, două benzi de circulație și două alei pietonale, dar și posibilitatea de a fi traversat de conductele de gaz și apă. Noul pod ar trebui construit pe piloni de beton. Din păcate nu găsim o sursă de finanțare, valoarea totală ridicându-se la șapte milioane de euro. Cu fonduri europene nu putem realiza această investiție pentru că nu există o secțiune destinată construirii de poduri. Singura soluție ar fi Ministerul Dezvoltării… Dar cred că până nu se va produce o tragedie nu vom primi ajutor”, a completat Mihai Petricaș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns