Calea Martirilor nu dă semne de lărgire

Cu nouă luni în urmă, în septembrie 2015, Primăria Timișoara a semnat un contract cu asocierea de firme Superconstruct și Electroechipament, pentru lărgirea la patru benzi a Căii Martirilor, de la strada Mareșal Alexandru Averescu (fostă Lidia) până la ieșirea din oraș.

Durata de realizare a lucrărilor este, conform contractului, de doi ani, costul se ridică la opt milioane de lei fără TVA, iar la vremea respectivă conducerea municipalității declara că acestea vor începe în două-trei săptămâni. E drept că se estima încă de pe atunci că artera nu va fi spartă cu totul, ci se vor efectua lucrări pregătitoare, astfel încât cele două benzi să rămână în uz. Proiectul prevede lărgirea la patru benzi, amenajarea de parcări, trotuare, piste de biciclete și, acolo unde spațiul permite, plantarea de copaci.

La fața locului, se observă că strada este destul de îngustă, astfel că nu se vor putea planta copaci. Ba mai mult, va fi nevoie să fie tăiați unii dintre cei existenți. De asemenea, trotuarele nu vor fi prea generoase în lățime, iar despre piste pentru biciclete cu greu va putea fi vorba.

Deocamdată, pe Calea Martirilor nu se întâmplă mai nimic care să dovedească existența unui șantier. Pe margini sunt câteva grămezi de nisip și dale stivuite, iar pe lângă case a fost săpat un șanț din care „răsar” faimoasele cabluri roz destinate rețelelor de telecomunicații și date.

Ici-colo, câte un utilaj mititel își face de lucru, dar nu în exces. Probabil, acestea sunt lucrările pregătitoare, iar până să se nască într-adevăr șantierul va mai dura, cu toate că au trecut deja nouă luni.

1 Comments
Cablul 25/08/2016
Cablurile nu sunt roz pentru retelele de telecomunicatii! Tubulatura este roz in care se vor introduce cablurile negre, gri sau albastre in nici un caz roz! Asta rezulta cand documentarea se face din pix de antitalente in tehnica!