Ajutoarele europene, distribuite la anul

alimente1

Distribuirea ajutoarelor alimentare aferente acestui an acordate de Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate va începe în luna februarie 2016 şi va fi finalizată în aprilie.

În acest an, POAD (Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate) va avea un număr mai mare de beneficiari, ca urmare a faptului că limitele de venituri din pensii şi indemnizaţii de şomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 la 450 de lei pe lună.

De asemenea, se adaugă o nouă categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare sunt de până la 450 de lei/lună/persoană inclusiv, şi nu se încadrează în nici o altă categorie prevăzută în actul normativ. Vor primi ajutoare alimentare în cadrul POAD toţi membrii familiilor care se încadrează în categoriile stabilite prin actul normativ şi care sunt menţionaţi în dispoziţia scrisă a primarului.

Spre deosebire de anul 2014, distribuirea ajutoarelor alimentare din fonduri europene nu se va mai face pe bază de cupoane. Direcția Generală de Asistență Socială Comunitară Timişoara va informa în timp util cetățenii cu privire la data exactă la care va începe distribuirea ajutoarelor alimentare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns