Aglomerație mare în Piața Traian din Timișoara, la Târgul de produse tradiționale

Prima ediție a târgului de produse tradiționale țărănești, organizată de societatea Piețe SA, s-a deschis ieri în Piața Traian, după o investiție de mai multe zeci de mii de euro.

De o parte și de alta a pieței au fost instalate zece căsuțe din lemn, în mijloc au fost așezate mese, iar de o parte scena pe care au urcat artiștii populari. La ora deschiderii târgului, mesele erau deja pline, iar amatorii de produse la grătar stăteau la coadă pentru mici, grătare și bere la pahar de plastic. Un alt produs disponibil, pe lângă gulaș, mâncare de fasole ori salată de murături, a fost tuslamaua din burtă de vită, un produs culinar de origine turcească, nu prea des întâlnit în zona Banatului, unde oamenii preferă ciorba de burtă.

În cele câteva căsuțe care nu vindeau mâncare, vizitatorii târgului au putut achiziționa diverse obiecte confecționate din piele sau coșuri din răchită. Interesul maxim a fost arătat activităților culinare, dar și programul muzical folcloric a trezit curiozitatea locuitorilor cartierului, care au așteptat cu nerăbdare să înceapă spectacolul.

Organizarea Târgului de vară cu produse țărănești a fost aprobată de consilierii locali timișoreni în luna iunie a acestui an.

Categoriile de produse ce urmează a fi comercializate sunt: produse meşteşugăreşti; produse din carne preparate şi conservate prin fierbere/uscare/afumare (cârnaţi, şuncă, slănină etc.); caşcaval, caşcaval afumat, brânză în burduf, alte produse lactate maturate; produse de panificaţie, pâine şi patiserie; vin; flori şi aranjamente florale (cu excepția celor destinate evenimentelor funerare); preparate gătite la grătar; miere şi produse apicole, întreaga gamă care este conţinută de produsele stupului; legume şi fructe conservate (murături, gemuri, dulceţuri, ciuperci murate şi alte preparate la borcan).

Deocamdată, la prima ediție a târgului, nu au fost scoase la vânzare toate aceste categorii de produse, dar așteptările publicului ar putea fi îndeplinite la următoarea ocazie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns