Aglomerație la frontieră după ce Ungaria a anunțat că își închide granițele din 1 septembrie

nadlac 4

Anunțul făcut de oficialii maghiari, conform căruia granițele statului vecin se vor închide pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus i-a făcut pe mulți romani să-și dorească să treacă frontiera până la data la care va intra în vigoare acesta.

CITEȘTE ȘI: O destinație turistică de vis, „arhipelagul paradis”, s-a redeschis doar pentru turiștii cu test pozitiv de Covid-19

Așa se explică numărul mare de persoane care au ajuns în vămile cu Ungaria. Conform Poliției de Frontieră, prin cele 11 puncte de trecere,au trecut aproximativ 35.300 de persoane şi 16.200 de mijloace de transport (5.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 12.500 de persoane cu 7.100 mijloace de transport.

„Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, au transmis reprezentanții acestei instituții.

CITEȘTE ȘI: Ungaria va închide frontierele pentru cetăţenii străini de la 1 septembrie pentru a limita răspândirea COVID-19

În total, în ultimele 24 de ore,  prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 101.100 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 33.300 mijloace de transport (dintre care 11.900 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 45.300 persoane cu 15.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 55.800 persoane cu 17.600 mijloace de transport.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *