Pericolul din spital. La Timișoara, o tânără care a suferit un AVC a fost rănită de o bucată de metal desprinsă din computerul tomograf

computer tomograf 1

Un accident mai puţin obişnuit s-a petrecut sâmbătă, la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde o pacientă a fost la un pas de moarte.

CITEȘTE ȘI: Aglomerație la frontieră după ce Ungaria a anunțat că își închide granițele din 1 septembrie

Femeia, în vârstă de 36 de ani era în stare gravă, după ce a suferit un AVC. Medicii au supus-o unei examinări imagistice, la un computer tomograf care funcţionează de doi ani. În timpul examinării, o bucată de metal s-a desprins şi a căzut peste pacienta care era imobilizată în aparat.

Echipamentul medical are în prezent toate avizele necesare. De asemenea, conducerea unităţii sanitare are şi un contract de mentenanţă pentru el. Doar că, de luni buni, firma respectivă nu a mai venit să verifice copmputerul tomograf.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a anunţat că, sâmbătă, în unitatea medicală pe care o conduce s-ar fi putut întâmpla o tragedie, din cauza unul Computer Tomograf, după ce s-a desprins o bucată metalică în timpul unei proceduri.

”Am avut parte de un eveniment halucinant despre care nu am mai auzit să se întâmple. Cupola de portecţie a Computerului Tomograf, care constă într-un cerc cu diametru de aproximativ un metru, de aluminiu, s-a desprins în tip ce un pacient era scanat. Acea cupolă se roteşte cu aproximativ 400 de rotaţii pe secundă şi acţionează mai rău ca un cuţit. Putea sa se întâmple un dezastru. La acea viteza cupola putea să-i secţioneze gâtul, corpul, putea să se intâmple o tragedie”, a declarat Raul Pătraşcu.

sursa. mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.