Aerul respirat de timișoreni, plin de praf

poluare praf

Cu toate că administrația locală din Timișoara se laudă cu o bună calitate a aerului pe care îl respiră locuitorii, se pare că traficul foarte intens, precum și diversele șantiere își spun cuvântul în această privință. Astfel, în anul 2018, s-au înregistrat 31 de depășiri ale valorilor-limită admise pentru PM10 (particule de praf cu diametrul mai mic de 10 microni) în aerul din Timișoara, în timp ce numărul maxim admis pentru astfel de depășiri este, conform normelor Uniunii Europene, de 35 pe an.

Conducerea Prefecturii județului Timiș a solicitat Primăriei Timișoara, în luna noiembrie a anului trecut, prezentarea măsurilor luate pentru ca numărul maxim de depășiri a valorilor prafului din aer să se încadreze în normele europene, dar fără rezultat.

CITEȘTE ȘI: Grâu infestat în Timiș! Informația este doar o manevră a samsarilor pentru a scădea prețul?

La începutul lunii martie a acestui an, conform datelor prezentate de Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, valorile-limită ale particulelor în suspensie PM10 au fost depășite pentru un număr de șase zile la stația TM1 situată pe Calea Șagului, șapte zile la stația TM2 situată în curtea Liceului „Carmen Sylva” și două zile la stația TM5 situată pe Calea Aradului.

Mai multe amănunte despre acest subiect și multe alte știri interesante descoperiți  în ediția tipărită a ziarului Renașterea Bănățeană din 1 august 2019! 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Aerul respirat de timișoreni, plin de praf

  1. Spalati masina sau curatati-va pantofii si vedeti cum arata dupa cateva ore pe strazile orasului. Tot acel praf e si in plamanii nostri. E nevoie de strazi curate, mai mult spatiu verde, mai multi copaci, solutia e cunoscuta de mult. Dar noi nu avem Priamarie, avem doar primar, unul singur, si nu de buna calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *