Adrian Pau, coordonatorul Pro România Timiș: “Pro România nu este brelocul PSD”

adrian pau 1

În vremuri tulburi din cauza COVID 19, unele partide au intrat în pauză forțată. Am discutat cu deputatul Adrian Pau, coordonator Pro România Timiș, despre cum și-a desfășurat activitatea organizația pe care o conduce în ultimele două luni.

– Domnule deputat, cum e politica în vremea pandemiei?

– Ne confruntăm cu toții cu situații nemaiîntâlnite până acum, suntem într-o conjunctură ciudată, dar încercăm pe cât posibil să funcționăm ca partid. Dacă pentru noi e un lucru nou politica în vreme de pandemie, pentru mulți dintre colegii mei din Timiș politica este ceva nou. De la începutul stării de urgență, și acum de alertă, am suspendat toate ședințele și întâlnirile cu colegii mei, dar am ținut legătura cu toți pentru că, mulțumim lui Dumnezeu, avem posibilități tehnice.

– Spuneați că pentru unii dintre membrii Pro România Timiș politica este ceva nou. Cum credeți că se vor descurca în posibilele viitoare funcții publice pe care le vor ocupa, ținând cont de lipsa experienței politice și administrative?

– Poate fi un dezavantaj lipsa experienței, dar poate fi și un mare atu, pentru că majoritatea dintre ei nu sunt contaminați cu părțile negative ale politicii și administrației. Să știți că am colegi în care eu am foarte mare încredere și în care văd un entuziasm pe care nu l-am mai întâlnit în cariera mea politică. Sunt oameni dedicați comunităților din care fac parte, oameni care doresc să se implice și să schimbe lucrurile, dar și perspectiva pe care cetățenii o au
asupra oamenilor politici. Vom face câteva surprize plăcute la alegerile locale, o să câștigăm cu siguranță câteva primării importante. Pentru unii va fi un șoc, dar pentru noi nu, pentru că știu de ce sunt capabili oamenii despre care vă vorbesc, le cunosc ambiția și puterea de luptă.

– Știți când vor avea loc alegerile locale?

– Mandatele primarilor și consilierilor au fost prelungite până la 31 decembrie din cauza pandemiei de COVID 19, deci, teoretic, până la finalul acestui an ar trebui organizate, însă totul depinde de modul în care evoluează lucrurile. Nu pot fi expuși oamenii unor mari riscuri pentru a face alegeri, ar fi absurd. Așadar, trebuie să așteptăm să vedem ce se va întâmpla în viitorul apropiat și când se va lua o decizie în acest sens, se vor organiza. Noi suntem pregătiți.

– În spațiul public și mai ales în mediile subterane ale politicii timișene se vorbește despre o alianță între Pro România și PSD pentru alegerile locale. Cum comentați aceste informații?

– Aș vrea să stabilim foarte clar un lucru: Pro România va avea candidați proprii la alegerile locale, iar cine aruncă pe piață zvonuri privind alianțe sau susțineri ale candidaților PSD, ori minte, ori se teme. Repet, avem candidați
foarte buni, oameni care vor câștiga alegerile locale și care muncesc în fiecare zi pentru acest partid. Pro România nu este brelocul PSD, ci este un partid care se dezvoltă sănătos pe zi ce trece, care crește în preferințele românilor. Acest lucru poate îi sperie pe anumiți conducători ai PSD… Eu am o relație absolut normală cu conducerea PSD Timiș, avem un dialog civilizat, însă la aceste alegeri mergem pe cont propriu și, mai spun o dată, vom face câteva surprize mari. Post electoral, pentru crearea unor majorități în consiliile locale sau cel județean, putem discuta cu liderii locali sau, dacă nu ajungem la un consens, chiar cu cei naționali.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Adrian Pau, coordonatorul Pro România Timiș: “Pro România nu este brelocul PSD”

Lasă un răspuns