ADR Vest, 20 de ani de activitate. Investiții de peste un miliard de euro au fost atrase în Regiunea Vest

sorin maxim 1

Joi a fost marcată aniversarea a 20 de ani de la înființarea Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, printr-o conferință dedicată evenimentului. În puține cuvinte, însemnătatea acestei instituții pentru Regiunea Vest ar putea fi rezumată prin fraza înscrisă pe invitația de participare la festivitate:

„Sunt două decenii în care ADR Vest a contribuit decisiv la dezvoltarea regiunii noastre, au fost proiecte europene și naționale în valoare de peste 1 miliard de euro implementate cu succes și sunt încă multe investiții care urmează să fie realizate”.

adr vest 5

Printre participanți au fost de remarcat președinții consiliilor județene din cele patru județe componente ale regiunii, primarii unor municipii și orașe, parteneri și colaboratori. Din prezentarea directorului Sorin Maxim reținem câteva momente importante…

Astfel, în 1993 a fost semnat Acordul de asociere a României la UE, intrat doi ani mai târziu în vigoare. În ianuarie 1997 este adoptată Cartea verde a dezvoltării regionale, în baza căreia este elaborată Legea dezvoltării regionale nr. 151/1998, care organizează teritoriul țării în opt regiuni de dezvoltare, stabilește componența consiliilor și atribuțiile agențiilor pentru dezvoltare regională.

De-a lungul celor 20 de ani de activitate, ADR Vest a gestionat implementarea Programului PHARE și Fondul Național de Dezvoltare Regională, Programul Operațional Regional și Programul Operațional Sectorial – Creșterea Competivității Economice. Un bilanț arată că la ADR Vest au fost depuse 2.700 de proiecte și contractate 1.620.

Cu fondurile atrase au fost realizate în regiune investiții de peste un miliard de euro, fiind create 10.000 de noi locuri de muncă și menținute alte 10.500. Au fost modernizați peste 700 de kilometri de drumuri, reabilitate energetic peste 250 de blocuri, 35 de centre sociale, 65 de școli și 20 de ambulatorii, create peste 20 de structuri de sprijin pentru afaceri și modernizată o suprafață de producție de peste 20.000 mp. La mulți ani, ADR Vest!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns