Adolescentă de 17 ani blocată pe Dealul Cetăţii din Deva

salvare

Turiștii care se aflau astăzi pe Dealul Cetății din Deva au observat o persoană blocată pe un versant abrupt, cu o înălțime de aproximativ 50 de metri, și au dat alarma prin 112.

salvare-2 Imediat, s-au deplasat spre locul indicat un echipaj de pompieri și modulul de prim ajutor ale Detașamentului Deva, precum și o echipă de polițiști și o alta de jandarmi. Martorii spun că tânăra era blocată pe stâncă, de aproximativ 2 ore, existând, în orice moment, pericolul să se prăbușească în gol de la o înalțime de câteva zeci de metri.

„Având în vedere că timpul de răspuns al Salvamont Hunedoara, serviciul responsabil de salvările de la înălțime, era de peste o oră, comandantul acțiunii, la fața locului, desemnat de inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, lt.col. Viorel Demean, a luat hotărârea de a demara operațiunile de salvare a tinerei„,se arată în comunicatul transmis la redacţie.

salvare-3Din componența echipajului de pompieri a făcut parte și un subofițer cu atestat de salvări de la înalțime, specializare care îl acreditează să execute operațiuni de salvare și în lipsa unui echipaj al Salvamont Hunedoara. Pompierul a realizat un sistem de coborâre în rapel până la locul în care tânăra, neechipată pentru escaladă, era blocată. Acesta a asigurat adolescenta de 17 ani,cu ajutorul echipamentului de salvare de la înălțime și a extras-o spre zona sigură aflată în partea superioara a versantului.Deoarece tânăra nu prezenta traumatisme sau o stare fizică alterată a fost condusă spre baza versantului.

În ultimele două săptămâni pompierii au intervenit pentru salvarea a două persoane blocate pe versanții Dealului Cetății, în timp ce încercau să-i escaladeze, scrie radioresita.ro.

I.S.U. Hunedoara recomandă amatorilor de alpinism pe Dealul Cetății să nu se aventureze pe stânci fără a avea echipamentul și pregătirea necesare pentru asemenea acțiuni.

FOTO: ISU HUNEDOARA


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns