Administrația Fritz pregătește demolarea garajelor în cinci cartiere de blocuri. Zonele vizate

Administrația Fritz pregătește demolarea garajelor în cinci cartiere de blocuri. Zonele vizate

Administrația Fritz pregătește demolarea garajelor în cinci cartiere de blocuri. Zonele vizate

Primăria Municipiului Timișoara a anunțat că demersurile pentru îmbunătățirea calității vieții în oraș și pentru a răspunde nevoilor locuitorilor din mai multe cartiere de blocuri continuă. Municipalitatea a transmis că „pe mai multe terenuri publice vor fi amenajate parcări, în locul actualelor garaje”.

Cartierele vizate sunt Lipovei, Aradului, Modern, Șagului și Martirilor, garajele fiind, după cum a comunicat primăria, în mare parte nefolosite sau folosite în alte scopuri decât parcarea autoturismelor. Majoritatea sunt degradate, cu aspect impropriu.

„Avem, mai ales în cartierele de blocuri, o mare presiune pentru mai multe locuri de parcare, dar și pentru amenajarea de spațiu public de calitate. În această etapă, intervenim în cinci cartiere din Timișoara, unde am început procedurile legale pentru desființarea de baterii de garaje. Urmează demolarea a peste 230 de garaje, curățarea și reamenajarea zonelor. Estimăm crearea a peste 300 de locuri de parcare, dar și plantarea de arbori și amenajarea de noi spații verzi pe locul acestor garaje”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

Aceste terenuri vor fi declarate ca fiind de interes public local, pentru a se putea demara procedura de demolare a garajelor. Este vorba despre 231 de garaje.

Sunt vizate de procedura de declarare a interesului public local:

· zona străzilor Felix și Cugir – cartier Aradului

· zona Intrarea Sunetului – cartier Lipovei

· zona străzii Silistra – cartier Lipovei

· zona străzii Martir Gheorghe Nuțu Ioțcovici – cartier Lipovei

· zona străzii Eugen Pop – cartier Modern

· zona Intrarea Munților – cartier Șagului

· zona străzii Meziad – cartier Girocului

CITEȘTE ȘI: O șefă din administrația Fritz este anchetată de DNA Timișoara

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Administrația Fritz pregătește demolarea garajelor în cinci cartiere de blocuri. Zonele vizate

  1. daaa, se pregateste! poate reuseste sa le si demoleze pana la alegeri. realizare mare in 4 ani. as fi curios totusi CATI bani a incasat timpark de pe abonamentele de resedinta, cati de pe celelalte abonamente si cati de pe sms-uri etc. Si foarte curios UNDE-S BANII?

  2. Garajele atasate de blocuri ce ocupa spatiul public, spatele bl. 3 sau dumitru juganaru nr 27, garaj atasat de ap.1, cand se va demola. Este o idee buna cu demolarea acestor magazii improvizate.

  3. Dar administratia FRITZICO nu ar face niste parcari supraetajate ptr. fraierii care platesc impozite si parcare pe locuri prin gradini si pe trotuare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *