Acord european, ce riscă supermarketurile care folosesc dublu standard

Comisia Europeană anunţă că Parlamentul European şi Consiliul au ajuns la un acord provizoriu privind consolidarea normelor de protecţie a consumatorilor şi aplicarea mai eficientă a acestora.

Beneficiile pentru consumatori se referă la introducerea de sancţiuni eficace pentru încălcările legislaţiei, combaterea dublului standard de calitate a produselor şi consolidarea drepturilor consumatorilor în mediul online.

Acest acord provizoriu trebuie să fie adoptat oficial atât de Parlamentul European, cât şi de Consiliu.

Parlamentul European şi Consiliul au ajuns, marţi, la un acord provizoriu privind consolidarea normelor în materie de protecţie a consumatorilor şi aplicarea mai eficientă a acestora.

Principalele îmbunătăţiri vor fi sporirea gradului de transparenţă de care beneficiază consumatorii atunci când fac cumpărături online, sancţiuni eficace şi norme clare care să abordeze problema dublului standard de calitate a produselor în UE.

Comisia Europeană a propus noile norme în luna aprilie a anului trecut, în cadrul pachetului intitulat „Noile avantaje pentru consumatori”.

„Pachetul aprobat astăzi este menit să-i protejeze pe consumatori printr-o transparenţă sporită şi printr-o aplicare fermă a normelor, în cazul în care sunt induşi în eroare.

Datorită acestui pachet, consumatorii vor şti ce cumpără şi de la cine cumpără”, a declarat prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, citat într-un comunicat transmis de reprezentanţii Comisiei Europene, conform romaniatv.net.

0 Comments

No Comment.