Procedurile, controalele şi sancţiunile, explicate firmelor interesate

Agenţii economici timişeni au avut, astăzi, o nouă ocazie de a se pune în temă în ceea ce priveşte modificările legislative intrate în vigoare în acest an şi a fi la adăpost, astfel, de sancţiunile care le pot fi aplicate de unele instituiţii cu atribuţii de control.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a organizat de acceastă dată seminarul „Proceduri. Contravenții. Sancțiuni”, axat pe noile norme legale aplicate de Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC), Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) și Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, Adrian Radu Popa, ca reprezentant al DSVSA, a oferit lămuriri legate de modificările care privesc procedurile referitoare la autorizarea şi înregistrarea unităților de producție și depozitare și a unităților de vânzare cu amănuntul.

La rândul său, Cornelia Cismaş-Malac, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, s-a referit în prezentarea susţinută la proceduri de reglementare sanitară, avize şi autorizare, precum şi la acţiunile de control după noile prevederi legale.

Şi din punctul de vedere al Protecţiei Consumatorului operatorii economici se pot trezi cu surprize nu neapărat plăcute, după cum a subliniat în alocuţiunea sa Claudiu Sorin Şuşanu, comisarul-şef al instituţiei, la nivel judeţean.

„Suntem în perioada premergătoare Paştelui şi vom efectua controale, împreună cu alte instituţii abilitate, urmărind în special calitatea şi condiţiile de depozitare şi de desfacere a produselor alimentare şi vom urmări, de asemenea, dacă cei care fac comerţ au autorizaţiile necesare”, a susţinut Şuşanu, la seminarul de astăzi.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns