Accident teribil în Italia: cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pod și a luat foc

Accident teribil în Italia: cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pod și a luat foc

Accident teribil în Italia: cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pod și a luat foc

​Un accident extrem de grav s-a produs marți seară în Mestre (Veneția), după ce un autobuz s-a prăbușit de pe rampa unui pod și a luat foc, relatează Corriere della Sera, citat de g4media.ro.

Autobuzul avea la bord un grup de ucraineni, susțin jurnaliștii de la Corriere della Sera. Conform prefecturii, bilanțul până acum este de 21 de morți, dintre care doi copii și un adolescent, 18 răniți, unii dintre ei în stare foarte gravă. Pompierii le-au luat ore întregi pentru a extrage cadavrele: „Este o operațiune foarte complexă”.

Potrivit autorităților, bilanțul de până acum este de 21 de morți, 15 răniți și 4 sau 5 persoane dispărute. Mai multe persoane, printre care și o fetiță, sunt grav rănite după ce au suferit arsuri, după ce autobuzul a luat foc. Accidentul s-a petrecut marți seara, la scurt timp după ora 19.30, iar autobuzul circula pe o linie de transport în comun.

Mișcarea trenurilor între Mestre și gara Santa Lucia din Veneția a fost blocată. La fața locului s-au aflat pompierii și numeroase ambulanțe.

Din motive care nu au fost încă stabilite, autobuzul a părăsit carosabilul în timp ce se afla pe pod și a căzut în gol în apropierea șinelor de tren, după o cădere de aproximativ zece metri . Autoritățile din Veneția au activat protocolul „urgențe majore” care prevede punerea la dispoziție a tuturor camerelor de urgență din spitale și rechemarea la muncă a personalului de întărire. Cel puțin 40 de ambulanțe la fața locului.

Bilanțul accidentului în care a fost implicat autobuzul prăbușit este încă provizoriu.

„Sunt mulți morți, prea mulți morți”. Acestea sun primele cuvinte ale unui pompier care a părăsit pentru câteva minute zona de operațiuni de recuperare a autobuzului care s-a prăbușit la Marghera. Zona este patrulată de polițiști care nu lasă pe nimeni să intre, relatează Corriere della Serra.

CITEȘTE ȘI: Administrația Fritz ia măsuri care îngreunează și mai mult traficul din Timișoara

„Îmi exprim cele mai sincere condoleanțe , atât personal, cât și ale întregului guvern, pentru gravul accident petrecut la Mestre. Gândurile noastre se îndreaptă către victime, familia și prietenii acestora.

Sunt în strânsă legătură cu primarul Luigi Brugnaro și cu ministrul Matteo Piantedosi pentru a urmări știrile despre această tragedie”, a declarat premierul Italiei, Giorgia Meloni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *