Accident feroviar în Ungaria: mecanici de locomotivă răniți, un tren românesc este blocat

Accident feroviar în Ungaria: mecanici de locomotivă răniți, un tren românesc este blocat

Accident feroviar în Ungaria: mecanici de locomotivă răniți, un tren românesc este blocat

Un accident feroviar în Ungaria s-a produs miercuri dimineață, când două trenuri, unul de marfă și unul de călători, s-au ciocnit. Un tren românesc este blocat în urma accidentului, anunță Club Feroviar, citat de g4media.ro.

Coliziunea s-a produs pe linia Püspökladány–Biharkeresztes (frontiera cu românia, la Episcopia Bihor) miercuri la ora 4:20, după ce un tren de marfă a ignorat semnul pe roșu din stația Sáp, a depășit semnalul și s-a ciocnit cu trenul de pasageri care aștepta în gara Biharkeresztes pentru a pleca spre la Püspökladány.

Atât mecanicii de locomotivă, controlorul de bilete, cât și patru din cei cinci pasageri din tren au suferit răni și sunt tratați de personalul de pe ambulanțe.

CITEȘTE ȘI: Ultimul raport privind învățământul românesc arată situația dezastruoasă a școlarizării copiilor de la sate

Conform informațiilor furnizate de compania maghiară de căi ferate MAV pe pagina sa de Facebook, pasagerii nu au suferit răni grave. Compania de cale ferată le urează însănătoșire grabnică celor răniți. Autoritățile investighează circumstanțele accidentului.

Ca urmare a accidentului, traficul feroviar între Püspökladány și Berettyó újfalu a fost oprit până la finalizarea investigației la fața locului. Pasagerii sunt transportați cu autobuze.

”Astăzi, 15 noiembrie 2023, ca urmare a unui incident pe teritoriul MAV circulația trenurilor este oprită pe relația Biharkeresztes – Püspökladány.

Este posibilă înregistrarea unor întârzieri ale trenurilor internaționale CFR Călători ce circulă spre/dinspre Budapesta.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura conform măsurilor dispuse de administrația feroviară MAV.

Până la redeschiderea traficului feroviar, călătorii din trenurile care tranzitează zona afectată vor putea fi, inclusiv, transbordaţi cu mijloace auto în zona afectată până la staţiile de unde își vor putea continua călătoria cu celelalte trenuri aflate în circulaţie”, transmite CFR Călători.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *