Acces gratuit la Castelul Corvinilor și la Muzeul Civilizației Dacice și Romane

Acces gratuit la Castelul Corvinilor și la Muzeul Civilizației Dacice

Acces gratuit la Castelul Corvinilor și la Muzeul Civilizației Dacice

Castelul Corvinilor din Hunedoara şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR)din Deva vor putea fi vizitate gratuit pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale, au informat reprezentanţii celor două instituţii muzeale.

Astfel, accesul publicului în Castelul Corvinilor va fi posibil între orele 9,00-17,00, continuând tradiţia anilor trecuţi în care monumentul istoric a fost deschis gratuit pentru turişti, scrie agerpres.ro.

Castelul se află într-un amplu program de restaurare pe fonduri europene, context în care au fost făcute mai multe descoperiri, în premieră.

CITEȘTE ȘI: Un pesedist de școală nouă trage de timp pentru ca un penelist de școală veche să rămână primar, deși judecătorii l-au trimis acasă

Mai multe colecţii vor putea fi vizitate, gratuit, atât la muzeul din Deva, cât şi la punctele acestuia din teritoriu, între orele 9,00-17,00.

La Deva, în Palatul Magna Curia vor putea fi admirate mai multe expoziţii, cum sunt cele care prezintă obiecte de tezaur din colecţiile MCDR, matriţa de bronz descoperită la Sarmizegetusa Regia sau aspecte din viaţa dacilor din Munţii Orăştiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Acces gratuit la Castelul Corvinilor și la Muzeul Civilizației Dacice și Romane

  1. Și Timișoara are un mic castel în renovare de care se ocupă CJT poate urmașii,urmașilor noștri îl vor vizita cîndva noi nu mai prindem din păcate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *