„Accente lirice în capitala Banatului”

accente lirice
„Accente lirice în capitala Banatului”

Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Opera Națională Română (ONRT) din Timișoara și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, organizează o expoziție-tribut Operei Naționale Române din Timișoara, la cei 75 de ani de la înființarea prestigioasei instituții de cultură din urbea de pe Bega.

„Accente lirice în capitala Banatului” se deschide în mansarda B1 a bastionului Maria Theresia, astăzi, la ora 18. Expoziția aduce în fața vizitatorilor istoria Operei timișorene, dar și diferite personalități sonore ale domeniului.

CITEȘTE ȘI: Romano-catolicii se pregătesc de Florii. Tradiții și obiceiuri la bulgarii din Banat (foto)

Prima ediție a expoziției îl are în prim-plan pe regretatul Corneliu Murgu (25 iulie 1948 – 27 aprilie 2021), cel care a stat la cârma instituției timp de aproape două decenii, dar și solist internațional.

Expoziția vorbește despre viața, cariera și activitatea managerială a artistului, fiind prezentate rolurile maestrului pe scenele marilor instituții de cultură ale Europei, dar și colaborările naționale.

Vor fi expuse inclusiv obiecte personale, costume din spectacole, afișe, documente, corespondență, părți ale decorurilor de spectacol.

Mai multe evenimente artistice muzicale vor avea loc la vernisaj și pe parcursul expoziției din incinta Bastionului Theresia


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *