Aberant. Poliția Locală, în misiune cu taximetrul! Se întâmplă în Banat

politia locala cu

Primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, a povestit scene de-a dreptul caraghioase pe care le-au trăit agenții Poliției Locale, desprinse parcă din celebra serie „Police Academy”!

Oamenii legii din subordinea administrației publice locale din Moldova Nouă nu mai au nicio autoritate. Sunt pur și simplu umiliți și batjocoriți în stradă! Cel puțin așa susține primarul Adrian Torma, care încearcă acum să-i oblige pe cetățenii orașului să respecte din nou uniforma de polițist local, scrie expressdebanat.ro.

„Situația Poliției Locale este delicată, e hulită de cetățeni, deoarece nu a fost activă. Primarul este cel care monitorizează activitatea Poliției Locale, numai că în ultimii patru ani nu s-a luat nicio măsură la sesizările cetățenilor. Poliția Locală a fost folosită doar acolo unde fostul primar simțea că există pericol politic și încerca să protejeze zone unde erau oameni favorabili. Ca dovadă, există o stare de indisciplină la nivel de oraș, dar și o revoltă a oamenilor față de lipsa de reacție a polițiștilor locali”, a declarat primarul Torma.

Poliția Locală nu are probleme doar de atitudine, ci și de dotare. Edilul-șef spune că situația este de-a dreptul penibilă și că va lua măsuri urgente, pentru ca polițiștii locali să nu mai fie de paie. „Sunt 15 agenți plus un șef, dar nu au nicio dotare. S-a montat un sistem de supraveghere video fără să fie avizat și de Poliția Locală, nu s-au monitorizat zonele cu risc crescut de infracționalitate, nu avem o mașină pentru intervenție! Polițiștii locali trebuie să meargă cu mașini personale sau cu taxi! Nu au niciun fel de autoritate, dar nu pentru că nu vor. Eu am discutat cu ei și sunt dispuși să acționeze așa cum prevede statutul lor de om al legii!”, a mai precizat Adrian Torma.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns