A murit jurnalistul și caricaturistul Octavian Andronic. S-a născut în urmă cu 74 de ani, într-un oraș din Timiș

Caricaturistul și jurnalistul Octavian Andronic, autorul cunoscutei rubrici „ANDOgrafia zilei”, a încetat din viață, la vârsta de 74 de ani, conform mai multor postări pe Facebook ale familiei și prietenilor, informează Mediafax. Gazetarul a colaborat cu mai multe trusturi media, publicații și televiziuni, printre care MediaPro, Tele7abc, Amos News, Cronica Română și Senso TV.
Potrivit agenției News.ro, Andronic a murit vineri seară, în urma unui atac de cord. Octavian Andronic s-a născut la 2 mai 1946 în Sânnicolau Mare, județul Timiș, și a absolvit în 1969 Facultatea de Filologie din cadrul Universității București.A lucrat apoi timp de 20 de ani ca reporter la ziarul „Informația Bucureștiului”. În decembrie 1989 a fondat ziarul Libertatea, al cărui redactor-șef și director a fost până în 1997.Octavian Andronic a lucrat în cadrul mai multor trusturi media înainte să pună bazele, în 1999, agenţiei Amos News, care a scris sâmbătă: „Cu deosebită durere în suflet, anunţăm trecerea în nefiinţă a celui care a fost Octavian Andronic, jurnalist şi caricaturist de o inegalabilă valoare. Dragă ANDO, soţia Mariana, fiica Ana, cei apropiaţi şi toţi colaboratorii ce au avut onoarea să lucreze alături de tine de-a lungul deceniilor îţi vor simţi de-acum înainte lipsa! Dumnezeu să te odihnească în pace!”.

În caricatură s-a afirmat în studenţie. A colaborat cu diferite publicaţii, semnând cu pseudonimul Ando.

A fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici și a fost premiat la numeroase saloane și expoziții internaționale.

De-a lungul carierei, a mai lucrat la mai multe posturi de televiziune şi a publicat volume ca „Turneul candidaţilor la Primăria Capitalei-1996” (2000); „Turneul Candidaţilor la Preşedinţie -1996” (2000), „Schimbarea schimbărilor” (2001), „Dicţionarul politic: B de la Băsescu” (2009), „Dicţionar politic: I de la Iliescu” (2010) şi „Andografia 2010” (2011).

 

hotnews


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns