Dominic Fritz: Am cerut sprijinul Guvernului pentru furnizorul de căldură din Timișoara

dominic fritz 3

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că a cerut sprijinul Guvernului, în urmă cu trei săptămâni, pentru compania care furnizează căldură și apă Colterm, deocamdată fără răspuns și a reluat discuțiile la București în contextul negocierilor pentru noul guvern, în acest weekend.

Trebuie să trecem iarna fără întreruperi de căldură și apă caldă. De aceea am cerut și sprijinul Guvernului, în urmă cu trei săptămâni, pentru Colterm, deocamdată fără răspuns. Am reluat discuțiile la București în contextul negocierilor pentru noul guvern, la care particip, în acest weekend, a scris primarul, pe Facebook. 50.000 de familii sunt conectate la Colterm și aproape toate instituțiile din oraș, inclusiv spitalele din prima linie COVID-19.

„Nu mi-am dorit să aduc în discuție ˝greaua moștenire˝. Realitatea este că, din prima zi de Primărie am plătit mai bine de 10% din încasări către Colterm pentru plata unor datorii uriașe, penalități, facturi la zi ori în avans pentru gaz și cărbune. Totul ca să nu se oprească căldură și apă caldă. Doar anul acesta Primăria Timișoara a plătit 82 milioane lei pentru Colterm. Dotările și echipamentele pentru spitalele timișorene ne-au costat 35 de milioane de lei în 2020. Cu 82 de milioane de lei am fi putut dubla volumul de achiziții de dotări și echipamente pentru spitale. Sau am fi putut construi o sală polivalentă cu 5000 de locuri. Sau 20 000 metri pătrați de locuințe pentru Timișoara. Puteam moderniza complet fie Josefin, fie Fabric, zona istorică. Dar nu vom putea folosi acești bani pentru comunitate nici în 2021, din cauza datoriilor istorice ale Colterm. Adevărul este că gaura neagră Colterm a fost lăsată să crească de mult prea mult timp. Această situație nu mai poate continua. Am început discuții, care se află într-un stadiu avansat, cu Banca Mondială, cu furnizorii și creditorii COLTERM, cu ANAF și cu mai mulți specialiști financiari pentru redresarea companiei, atât pe termen scurt cât și pe termen lung”, a adăugat Dominic Fritz.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Dominic Fritz: Am cerut sprijinul Guvernului pentru furnizorul de căldură din Timișoara

  1. Urgent Colterm trebuie restructurat, taiate cheltuielile foarte mari cu salariile…Anul acesta au fost cumparate masini de lux noi la toti directorii din Colterm..De ce acest lucru daca nu sunt bani sa se plateasca gazul si carbunele..Daca ramanem fara caldura si apa calda in plina iarna la primavara ne vom debransa de la Colterm si vom trece la alte sisteme individuale sau de bloc de incalzire si apa calda.. No affence….

    1. …prea tarziu, Coltermistii s-au umplut cu toate bunatatile, nu ai mai intereseaza si nu ai mai afecteaza nimica. Nici macar o restructurare, gasesc ei iarasi un loc caldut undeva prin Timisoara unde sa traiasca foarte bine mai departe cum i-a invatat Coltermul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.