A fost semnată autorizația de construire pentru noul Stadion „Arena Eroii Timișoarei” din Calea Buziașului. Video

A fost semnată autorizația de construire pentru noul Stadion „Arena Eroii Timișoarei” din Calea Buziașului

A fost semnată autorizația de construire pentru noul Stadion „Arena Eroii Timișoarei” din Calea Buziașului

Unul dintre proiectele epntru care viceprimarul Cosmin Tabără s-a chiar luptat în ultimii trei ani este stadionul cu complex din Caea Buziașului. Arena va purta numele “Eroii Timișoarei”.

Proiectanții au finalizat documentația pentru autorizarea lucrărilor de construire a noului stadion municipal în Calea Buziașului. Autorizația a fost semnată vineri, 2 decembrie 2024, iar ordinul de începere va fi emis în cel mai scurt timp, pentru ca firma contractată să înceapă organizarea de șantier și lucrările propriu-zise.

“O veste minunată: Stadionul Lego are autorizație!
De astăzi, proiectul Stadionului Lego, încă îl numesc așa deoarece e cunoscut obiectivul sub această denumire, dar in viitor denumirea va fi de „Eroii Timisoarei”,putem spune că este autorizat pentru a fi construit! Autorizatia este semnata si urmeaza sa facem procedurile pentru a da ordinul de incepere a lucrarilor.

Am pornit la drum în administrație cu gândul că, atât timp cât voi fi în Primărie, voi face totul pentru a lăsa ceva în urmă, ceva ce, deocamdată, lipsește unei Timișoare moderne. Mulți au promis, dar eu m-am zbătut să se și întâmple.

Din prima zi am spus că voi lua proiectul stadionului „lego” în mâini și îl voi duce la final! Nu a fost ușor să conving pe toată lumea despre necesitatea lui, despre obligația noastră de a construi infrastructura sportivă și nu numai. Acest stadion va fi dedicat Timișoarei, tineretului, sportului.

Surprins, am constatat că aproape nimeni nu credea în el, dar, încetul cu încetul, am reușit să îi conving și pe cei mai sceptici. Mi s-a spus de multe ori: „nu se poate face”, „renunta la proiect”, „este irealizabil”. Nu exista „nu se poate atunci cănd iți dorești ceva! Și, trebuie să recunosc, se cuvine să mulțumesc celor de la care am preluat Studiul de Fezabilitate al stadionului de la vechea administrație PNL, adică fostul primar Nicolae Robu.

Multumesc si actualului primar, arhitectului șef și tuturor celor care au sustinut proiectul. Voi reveni cu detalii tehnice”, a anunțat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr de 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locație optimă pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive.

Termenul de execuție este de 28 de luni de la emiterea ordinului de începere. Valoarea contractului de execuție se ridică la 115 milioane de lei. Sursa de finanțare este bugetul local.

În ceea ce privește relocarea liniei de tramvai, reprezentanții Primăriei Timișoara au declarat că bucla de întoarcere se va muta cu 250-300 m mai sus pe stradă, înspre sensul giratoriu.

CITEŞTE ŞI: Târg apicol la Ghiroda


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *