A fost înființat un nou sindicat în învățământ

aura danielescu 2

Un nou sindicat al personalului din învățământul preuniversitar a prins, recent, contur în peisajul timișean.

Este vorba despre Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație (SOLE), un concept al fostului inspector școlar general al ISJ Timiș.

Aura Danielescu, care, în prezent, își desfășoară activitatea didactică în cadrul Școlii gimnaziale din Mașloc pe postul de institutor, a fost schimbată din funcția de conducere în primăvara acestui an.

CITEŞTE ŞI: Româncă dispărută de cinci ani în Italia, găsită într-un sac, după ce criminalul a recunoscut totul

Ideea de înființare a acestui sindicat a apărut, potrivit propriilor afirmații, mai de mult timp, însă, la vremea respectivă, poziția pe care o ocupa, respectiv cea de inspector școlar general, nu i-a permis să o pună în aplicare.

”Împreună cu un grup de colegi, ne-am gândit și am pus bazele unui sindicat. SOL, cum a fost el denumit inițial, cu o semnificație aparte (un sol… cel care aduce vestea bună, soare în limba spaniolă, deci cel care va aduce lumină și căldură), SOLE (Sindicatul Oamenilor Liberi din Educație), pentru că s-a adăugat ce era mai important… educația, vine spre toți colegii din Timiș și din țară, spre cei care au tot dreptul să nu se mai încreadă în sindicate, dar și spre cei care încă cred, aducând nu doar la modul declarativ, ci faptic, ceva nou, altfel.

Vom răspunde întrebărilor, ne vom învăța să ne protejăm unii pe alții, unii de alții, vom comunica și vom încerca să aplanăm orice conflict prin vorbă, dreptate, legislație, încercând să unim, nu să dezbinăm, să ne iubim, nu să ne urâm.

Va fi un drum lung, dar plin de satisfacție pentru cei care vor avea curajul să nu se sperie de ce va zice unul sau altul, de ce va spune un șef sau altul, de invocarea faptului că e doar o organizație sindicală acum și nu e parte dintr-o federație (nici nu vrem asta la început și nu o vom face fără să ne consultăm toți cei care suntem împreună).

CITEŞTE ŞI: Alertă meteo: cod galben de fenomene severe. Se întorc furtunile – harta potopului

Așadar, în drumul lui, SOLE va avea ca obiective: cultivarea respectului și a încrederii între membri; o muncă de echipă bazată pe transparență decizională, pe atragerea unor proiecte cu finanțare europeană pentru dezvoltare personală și formare continuă, ce vor avea ca obiectiv obținerea celor mai bune avantaje pentru toți; consolidarea permanentă a relațiilor între patronat și angajați, prin angajarea unor discuții ce vor fi în favoarea tuturor părților implicate; acordarea respectului cuvenit atât colegilor care se află pe funcții de conducere cât și colegilor cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic; protejarea intereselor în relația cu instituțiile ierarhic superioare: ISJ, MEC sau orice altă instituție ce poate decide pentru interesele celor din învățământ; folosirea experienței membrilor de sindicat pentru a oferi suport legislativ și îndrumare pentru toate categoriile de personal din învățământ ce au nevoie, oferirea cadrelor didactice, din sumele aferente cotizației, în funcție de criterii pe care le vom stabili împreună, facilități de dezvoltare personală, dotări cu mijloace didactice și obiecte de inventar, cursuri de formare continuă, etc.

CITEŞTE ŞI: A fost actualizată lista statelor din „zona galbenă”. Românii din Spania intră din nou în carantină

Vom lupta pentru recunoașterea unor drepturi și vom câștiga!”, este mesajul transmis de Aura Danielescu către cei care, indiferent de regiunea geografică în care își desfășoară activitatea, doresc să adere la acest sindicat.

În momentul de față, președintele SOLE (organizație care reunește acum aproximativ 1.200 de membri) este Ana Natalia Popescu, profesor la Școala gimnazială din Mașloc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “A fost înființat un nou sindicat în învățământ

 1. nu e corect!
  fiecare PSD-ist debarcat din sef de vapor(as) primea o barcutza si era facut sef de barcutza.
  ati lasat-o singura pe Aura sa-si faca barcutza … mai Grindene mai Grindene cand ai pierdut vaporul guvernului si ai primit vaporasul ANCOM, hm… a fost bine, nu ti-am mai auzit o vreme supararea pe Dragnia (ca tu asa ii zici) ..
  acuma o lasi pe cumnata … SOLE.
  nu e corect!

 2. Cum sa-mi apere ea interesele ?
  Când a fost in funcție tăia tot . Punea presiune pe directori sa taie norme….
  Vai și amar.

  1. O persoana atat de toxica, plina de ea ,cu un suflet incarcat de frustrari!Cat a fost la conducere a terorizat pe toata lumea iar acum ne bombardeaza cu mailuri lacrimogene avand ca subiect acest sindicat.Sa reprezentati pe cine?Lumea nu va iubeste deloc.

 3. Bancul zilei ! Îi pasă ei de oameni cât de paralelismul căilor ferate. Se va folosi de organizația asta (în care vor fi preponderent pesediști) ca să participe la ședințele consiliului de administrație al ISJ , să șicaneze conducerea inspectoratului și să-și facă o trambulină pentru viitor. Se știe ce e capabilă.

 4. Manipulare ordinara! Ne-a bombardat cu tot felul de masaje interminabile, lacrimogene ca să ii plângem de mila ca ii expirase mandatul și nu a mai ramas inspectoare! Dacă nu am fi avut experiente negative direct cu madama, mai ca era sa punem botul! Are tactica de manipulare, e versata!
  Zicea ca nu o mai interesează politica, dar acum face campanie PSD! O ipocrita ordinara care suferă ca nu mai e șefa sa i se ducă mapa și sa i se facă plecaciuni. Acum și-a făcut sindicat sa fie tot șefa! Sper ca nu cad mulți în capcana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *