A fost emis Cod roşu de vijelii în mai multe zone din România

vant 6

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare nowcasting Cod roşu de vijelii, valabile în zona montană din mai multe judeţe, pe durata următoarelor ore, scrie Agerpres.

Conform prognozei, până la ora 18, în zona montană a judeţelor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Braşov şi Sibiu, la altitudini de peste 2.000 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze care la rafală vor depăşi 140 – 150 km/h.

De asemenea, până la ora 21, în zonele joase din judeţele Braşov şi Sibiu, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic. În aceste zone, intensificările de vânt vor ajunge la 55 – 65 km/h şi, izolat, la 70 – 75 km/h, mai ales în partea sudică a celor două judeţe.

Vremea se strică şi în Banat. Mâine, local, se vor semnala ploi. În zona montană ploile vor fi mai însemnate cantitativ. Vântul va sufla cu unele intensificări în vestul ţării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 20 grade, iar cele minime între 8 și 11 grade, informează Serviciul Regional de Prognoză Banat-Crișana.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns