Plan de școlarizare, în mare întârziere

inspectoratul scolar judetean timis site

Broşura de admitere la liceu a fost publicată online de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș, cu aproape o lună întârziere.

Elevii şi profesorii din celelalte judeţe aşteaptă încă publicarea broşurii, deşi absolvenţii de clasa a VIII-a mai au doar o zi până terminarea şcolii.


victoras miculaCITEȘTE ȘI: Percheziţii de amploare în vestul țării.”Când e deschis sezonul la ţap, toată lumea caută un trofeu”

 


Broşura cu informaţii esenţiale pentru absolvenţii de clasa a VIII-a a fost publicată online cu mare întârziere, din cauză că Ministerul Educaţiei a amânat până după alegerile europarlamentare aprobarea planului de şcolarizarea pentru liceele teoretice şi şcolile profesionale din ţară.

Planul de școlarizare a fost aprobat, în județul Timiș urmând să fie înființate 135 de clase de liceu și 54 de clase profesionale.


florar cartanCITEȘTE ȘI: Florarul care a oferit luptătorilor SIAS garoafele albe gratis și-a explicat gestul (video)

 


Chiar dacă elevii nu vor mai fi nevoiți să meargă la ore, broșura va putea fi găsită de săptămâna viitoare atât în școli, cât și pe site-ul inspectoratului.

Francisc Halasz, inspector general-adjunct, ne-a precizat că sunt județe care s-a decis să se renunțe la publicarea acesteia, mulțumindu-se cu postarea online.

Broșura de admitere la liceu şi şcoala profesională pe 2019 cuprinde informaţii esenţiale pentru elevii de clasa a VIII-a: câte clase vor fi de informatică, știinţe ale naturii, filologie, știinţe sociale etc., care este numărul de locuri pe care vor concura elevii la fiecare liceu în parte, care a fost ultima medie de intrare în anul trecut la fiecare clasă, pe fiecare filieră şi care sunt şcolile profesionale duale unde se pot înscrie.

Elevii de clasa a VIII-a mai au doar o zi până la finalizarea cursurilor gimnaziale şi mai puţin de două săptămâni până la începerea evaluării naţionale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *