Prins cu telefonul la simulare

evaluare nationala 1

Ieri, în județul Timiș, la clasa a VII-a, au susținut examenul de simulare la limba și literatura română 5.339 de elevi, dintre cei 5.656. În ceea ce-i privește pe cei de clasa a VIII-a au fost prezenți 5.439, dintre cei 5.173. Un elev de clasa a VIII-a a fost eliminat din testare, acesta având asupra lui telefonul mobil, care în timp testării a început să sune.

La clasa a VIII-a, elevii au primit, la primul subiect, poezia „Stai şi-asculţi sub ramuri” de Ştefan Octavian Iosif. Tinerii au avut de răspuns și altor cerințe, cum ar fi să despartă în silabe, să găsească propoziţii subordonatoare, să specifice de care sunt, precum și că poezia aparține genului liric. La subiectul al II-lea, elevii trebuiau să scrie despre anul când a fost înfiinţată Grădina Botanică, având de completat multe alte cerinţe de gramatică. La subiectul al III-lea, tinerii trebuiau să scrie o compunere despre o întâmplare petrecută la un muzeu.

Elevii de clasa a VII-a au avut de realizat un rezumat dintr-un basm popular, iar la subiectul al II-lea trebuiau să scrie o compunere despre o activitate extraşcolară.
În ceea ce privește gradul de dificultate al subiectelor, Patricia Pisano, inspector de limba română, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a declarat: Subiectele pentru clasa a VIII-a au avut o dificultate medie, existând doar o singură cerință atipică pentru elevi și care i-ar putea încurca.
Copiii de clasa a VII-a ar putea fi suprinși de rezumat, în cazul basmului”, a precizat Patricia Pisano.

Corectarea lucrărilor va fi realizată, pe baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învățământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele se vor comunica în 22 martie. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea luării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulări pot fi trecute în catalog. În premieră, la simularea Evaluării Naţionale participă şi elevii clasei a VII-a.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Prins cu telefonul la simulare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *