Ruga Timișoarei sau reîntoarcerea la tradiție (foto)

Ruga Timișoarei sau reîntoarcerea la tradiție (foto)

Ruga Timișoarei sau reîntoarcerea la tradiție.

S-a revenit la rugă! Asta, după ce municipalitatea timișoreană organizase anul trecut un surogat de manifestare artistică, sub denumirea ”Banatica”, în care Ruga Timișoarei apărea doar ca un punct al evenimentului.

ruga tm 1

După reproșurile de renunțare la tradiții și în urma presiunilor aduse de unii consilieri, s-a revenit la denumirea de rugă, chiar dacă la această ediție nu a mai existat un naș, așa cum se întâmpla în fiecare an.

CITEȘTE ȘI: Lovitură dură pentru șoferii din Ungaria, după ce Executivul a decis să raționalizeze benzina și motorina. Ce va face Guvernul României

Asta nu înseamnă că acțiunea  nu s-a bucurat de interes, pentru că o mulțime de timișoreni s-au adunat în Parul Rozelor, locul de desfășurare al evenimentului, în pofida vremii capricioase și a ploii care a tot amenințat pe parcursul derulării rugii și chiar s-a făcut resimțită, mai ales a doua zi.
Casa de Cultură a Muncipiului Timișoara a fost organizatoarea rugii, startul manifestării dându-se vineri la ora 18.

ruga tm 2

A fost un spectacol gustat de public, în care au urcat pe scenă Ansamblul Timișul, care i-a avut ca invitați pe Andreea Voica, Mihaela Petrovici, Liliana Laichici, Doriana Talpeș, Dumitru Stoicănescu, Ghiță Călțun Brancu, Adrian Stanca, Vlad Văcaru, Anda Săbăduș, Cornel Brici, Camela Miuțescu, Lioara Boșcu și Lia Lungu.

Lumea s-a simțit bine, s-a ieșit la joc chiar dacă a mai și plouat, atmosfera fiind una de sărbătoare autentică bănățeană.

În zona evenimentului au fost prezenți și mulți  comercianți, dar si meșteșugari, care au venit cu ateliere destinate copiilor si publicului larg.

Evident, berea și grătarele au fost la loc de cinste, mergând foarte bine cu muzica bănățeană și jocurile populare care au asigurat farmecul renăscut al Rugii Timișoarei.

ruga tm 3

Evenimentele au continuat și a doua zi, cu o paradă a costumelor, pe ruta Piața Unirii – Piața Libertății – Piața Opere -Parcul Rozelor, acțiune încadrată în programul Zilei Minorităților, diferit și acesta față de cel de anul trecut.

Una peste alta, a fost un eveniment de atracție, care i-a scos din case pe timișoreni, dornici să păstreze tradițiile și să se distreze așa cum o făceau la fiecare rugă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ruga Timișoarei sau reîntoarcerea la tradiție (foto)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *