Lovitură dură pentru șoferii din Ungaria, după ce Executivul a decis să raționalizeze benzina și motorina. Ce va face Guvernul României

Lovitură dură pentru șoferii din Ungaria, după ce Executivul a decis să raționalizeze benzina și motorina. Ce va face Guvernul României

Lovitură dură pentru șoferii din Ungaria, după ce Executivul a decis să raționalizeze benzina și motorina. Ce va face Guvernul României

MOL (cea mai mare companie din Ungaria după cifra de afaceri) alimentează aproximativ 80% din piaţa de combustibili din Ungaria, însă de săptămâna viitoare va asigura doar 25% din cantitatea necesară şi solicitată de stațiile de combustibili.

MOL a explicat că a luat această decizie „pentru a planifica comanda de combustibil și a asigura securitatea națională a aprovizionării”. Astfel că, de pe data de 19 septembrie 2022, benzina şi motorina vor fi raţionalizate în toate staţiile de combustibili din Ungaria. Probabil, şoferii vor putea cumpăra doar o anumiă cantitate de combustibil de acum încolo, conform capital.ro.

Ungaria prelungeşte plafonarea ipotecilor şi a preţurilor la combustibili şi produse alimentare

De asemenea, Guvernul de la Budapesta a decis să prelungească plafonarea preţurilor la combustibili şi la produse alimentare de bază după 1 octombrie 2022, data la care urma să expire această măsură.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a anunţat sâmbătă, 17 septembrie 2022, că se va prelungi şi limitarea ratelor la creditele ipotecare „cu cel puţin şase luni” faţă de termenul stabilit initial. Această decizie a fost luată pentru a proteja populația de scumpirile actuale, relatează agenția de presă Reuters.

Guvernul României va decide, în curând, dacă va prelungi compensarea prețului la carburanți

În contextul în care compensarea prețului la carburanți va expira la sfârșitul acestei luni, mii de șoferi din România se întreabă dacă vor beneficia de această reducere și în lunile următoare. La această întrebare a răspuns vineri, 16 septembrie, premierul României, Nicolae Ciucă.

El a anunțat că Guvernul de la București va decide abia în ședința de guvern de săptămâna viitoare dacă va prelungi compensarea prețului la carburanți cu suma fixă de 50 de bani.

„Acum trebuie să analizăm care sunt elementele de evoluţie a preţurilor la carburanţi, care este evoluţia preţului la petrol, pe piaţa internaţională şi în funcţie de aceasta, vom lua decizia”, a spus, vineri, Nicolae Ciucă.

Șoferii din România privesc cu pesimism viitorul apropiat deoarece prețurile la pompă cresc pe zi ce trece, iar oficialii nu au anunțat, încă, dacă vor prelungi reducerea cu 50 de bani.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Ceaunelor și Răchiei, organizat într-o comună din Timiș

„Cotația motorinei în urmă cu 10 zile din ce am apucat să verific în această dimineață a crescut ușor odată și cu paritatea leu-dolar, nu leu-euro pentru că acciza se plătește la dolar. Cotația motorinei este influențată de cotația internațională a motorinei, nu a petrolului, pentru că suntem importatori și de motorină”, a declarat, vineri, Virgil Popescu, ministrul Energiei, în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *