11 milioane de lei la Centrul de proiecte al primăriei

cproi 1

11 milioane de lei la Centrul de proiecte al primăriei. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a explicat modul în care au fost cheltuiți acești bani.

„De la mici cluburi sportive care îi învață pe copiii din cartiere spiritul de echipă și puterea perseverenței, la ONG-uri care provoacă spiritul creativ și efervescența tinerilor timișoreni și până la organizații mari și mici operatori care transformă orașul prin cultură proaspătă, provocatoare. Toate acestea (și toți timișorenii, ca beneficiari) au nevoie de finanțare predictibilă pentru a-și duce mai departe misiunea.

CITEȘTE ȘI: Simonis: Timişoara intră în carantină, facturile s-au dublat, preţurile au crescut enorm! Trebuie să punem stop şi să avem un guvern care să ia cu adevărat măsuri pentru oameni

Banii, finanțările de la bugetul local al orașului trebuie să ajungă la ei, prin apeluri de proiecte de calitate – transparent, fără întârzieri și fără piedici de hârtie. Cu această misiune și în acest spirit lucrează Centrul de Proiecte Timișoara.

De la înființarea sa, în primăvara acestui an, și până acum, mica echipă a Centrului de Proiecte Timișoara a lansat nu mai puțin de cinci apeluri deschise. Trei apeluri în domeniul culturii, un apel pentru proiecte sportive și un apel pentru proiecte de tineret.

Cei mai mulți bani, pentru proiecte și programe de cultură

Cei mai mulți bani, nouă milioane au mers spre 82 de acțiuni, proiecte și programe de cultură. Un milion de lei au primit cele 15 proiecte câștigătoare ale Apelului 4/2021 Sport. Și tot un milion de lei au fost alocați celor 18 câștigători ai Apelului 5/2021 Tineret.

Fiecare aplicant care a avut nevoie de sprijin în pregătire l-a primit de la echipa Centrului de Proiecte.

Fiecare dintre proiecte, la fiecare dintre apeluri, a fost analizat de evaluatori independenți cu experiență în domeniul în cauză. Selectați și ei, la rândul lor, pe baza unor apeluri de evaluatori.

Fiecare dintre proiecte va primi în continuare tot ajutorul de care are nevoie echipa de implementare, ca să poată naviga cu bine printre provocările cu care ne confruntă pandemia.

Unii dintre câștigători vor trebui să își regândească evenimentele și să găsească soluții de implementare care să mențină un grad cât mai crescut de siguranță.

În acest anotimp al necunoscutelor, dacă e ceva ce știu sigur e că timișorenii se reinventează cu o naturalețe incredibilă și răspund provocărilor cu creativitate. Timișoara, ești rezilientă! Ne păstrăm spiritul viu și avem grijă unii de alții”, a conchis Dominic Fritz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *