Doar cinci primării din Timiș și-au dat acordul pentru transferul creșelor în subordinea Ministerului Educației

Doar cinci primării din Timiș și-au dat acordul pentru transferul creșelor în subordinea Ministerului Educației

Ministerul Educației urmează să preia, de la 1 octombrie, rețeaua de creșe, aflată, în prezent, în administrarea primăriilor. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că este vorba de 387 de creșe din toată țară, iar valoarea pentru costul standard per copil va fi de 15.000 de lei, la care se adaugă 585 de lei pentru cheltuieli materiale.

Preluarea creșelor de către Ministerului Educației nu reprezintă un act obligatoriu, primăriile având posibilitatea de a le menține, în continuare, în subordinea lor. Aceasta este și opțiunea exprimată de  administrația locală din Timișoara. Primăria municipiului a demarat o serie de investiții în infrastructură, pe care dorește să le continue, acesta fiind motivul pentru care a refuzat transferul rețelei de creșe.

Potrivit reprezentanților instituției, este vorba despre începerea construcțiilor pentru trei creșe – în zona Lipovei, Bogdăneștilor și Ciarda Roșie -, la care se adaugă alte două finanțate de Ministerul Dezvoltării, pentru zonale Bucovinei și Steaua. În prezent, în Timișoara funcționează 12 creșe de stat, potrivit datelor furnizate de Serviciul de creșe din municipiu.

Aceeași poziție au adoptat-o și unitățile administrativ-teritoriale din Lugoj, Moșnița, Giroc, în ultimele două localități fiind în derulare investiții din fonduri europene în rețeaua de creșe. În schimb, primăriile din Cenad, Gottlob, Deta, Gătaia și Sânnicolau Mare și-au exprimat acordul de a transfera creșele în sistemul de învățământ preuniversitar.

La nivelul județului Timiș, există 23 de creșe care funcționează pe raza celor nouă localități menționate.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *