8.000 !

Renasterea banateana

Iată, o vedem plecată către cititori și pe cea de-a 8.000-a ediție a cotidianului „Renașterea bănățeană”, câte s-au adunat în cei 26 de ani de apariție. Dacă punem împreună toate paginile publicate, ar rezulta ușor o carte cu peste 150.000 de pagini ori chiar mai multe.

Cotorul unei astfel de cărți ar măsura… peste 12 metri! Cine însă ar putea-o răsfoi? De aceea, pentru cel care își dorește să colecționeze tot ce au lăsat clipele fiecărei zile în urmă, trebuie să lege împreună atâtea tomuri, câte luni au trecut.

Renasterea_banateanaCel mai citit ziar din vestul țării a apărut la scurt timp după Revoluția din Decembrie 1989, contribuind prin relatările de la evenimentele care se succedau rapid în acea perioadă, prin articole și luări de poziție, prin reportaje și interviuri, la procesul de democratizare a țării și la exercitarea libertății de exprimare.

Apoi, împreună cu „Renașterea bănățeană”, am parcurs, fără să ne dăm seama, un prezent perpetuu, concretizat în mai bine de două decenii și jumătate de istorie recentă.

Am traversat tranziția, am consemnat momentul intrării României în NATO și în Uniunea Europeană, am luat pulsul politicii și al vieții de fiecare zi. Am reținut pentru miile de cititori lucrurile esențiale, cu adevărat importante, informându-i prompt și corect asupra a tot ce s-a întâmplat în fiecare zi în țară, în Banat, în sute de localități, în cartiere, pe străzi, dar și în lume.

Cititorii noștri fideli, abonații, așteaptă desigur de la noi, zi de zi, vești proaspete, calde, bune, grozave, senzaționale… dar acestea sunt de tot felul, la fel ca și fiecare moment din viața fiecăruia. De aceea, fiecare ediție de ziar este și va fi doar un produs efemer, pentru că și mâine va fi o altă zi. O altă zi și o altă apariție!

În redacție reverberează la nesfârșit o întrebare: „Cu ce mai bucurăm, astăzi, inimile cititorilor?”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns