Locuri de joacă la Timișoara, periculoase pentru copii

topogan 1

În ultimii doi ani, autoritățile locale au bifat reabilitarea mai multor locuri de joacă în aer liber pe raza municipiului Timișoara, spre marea bucurie a copiilor, dar mai ales a părinților care, astfel, au un motiv mai puțin de îngrijorare în ceea ce privește siguranța celor mici. topogan 2

Totuși, în oraș mai sunt încă destule locuri care ar necesita nu neapărat o reînnoire din temelii, cât reînlocuirea mobilierului de joacă.

În unele cazuri, acesta este confecționat din materiale deloc prietenoase (trepte din fier în cazul toboganelor), realizat într-un design care nu se pretează vârstei mici (leagăne fără protecție frontală) sau uzate, punându-i, astfel, în pericol pe copii.

De pildă, în parcul situat la intersecția străzilor Calea Aradului și Calea Sever Bocu, toboganul este atât de degradat în părțile laterale, încât în orice moment copiii care se dau pe el își pot juli palmele sau le pot intra în mână așchii din materialul din care este confecționat.

De asemenea, verificări ar necesita și ansamblurile de tobogane mai vechi din parcurile destinate copiilor, legate între ele prin podețe din lemn, care în unele locuri sunt rupte sau cu șuruburile și cuiele desprinse.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *