41 de migranţi din trei ţări au fost descoperiţi ascunşi într-un TIR, în vestul țării

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, în noaptea de luni spre marţi, 41 de migranţi din Siria, Irak şi Palestina care încercau să iasă ilegal din ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, ascunşi într-un TIR care transporta piese pentru utilaje mecanice.

CITEȘTE ȘI: Jaf la o bancă din București. Autorul a reușit să fugă înainte să pornească alarma

Automarfarul era condus de un cetăţean turc în vârstă de 47 de ani, care făcea transportul pentru o firmă din Germania.

Poliţiştii de frontieră au observat că uşile remorcii pot fi deschise fără a afecta sigiliul vamal, motiv pentru care au făcut verificări, descoperind în interior, printre marfa transportată, 41 de persoane.

„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Siria, Irak şi Palestina, 35 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, precum şi şase minori cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, iar străinii, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Numărul migranţilor prinşi în primele zece luni ale anului încercând să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, prin judeţul Arad, este de 2,3 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, au declarat, recent, pentru AGERPRES, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad.

De la începutul anului şi până la finalul lunii octombrie au fost prinşi 759 migranţi care au încercat sa treacă ilegal frontiera spre Ungaria, marea majoritate, respectiv 672, fiind prinşi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Anul trecut, în aceeaşi perioadă au fost prinşi 325 de migranţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “41 de migranţi din trei ţări au fost descoperiţi ascunşi într-un TIR, în vestul țării

  1. Știți ce nu înțeleg eu ? De ce dreq ăștia nu sînt prinși la intrarea în țară ci la ieșire ! În loc să îi trimitem înapoi de unde au venit, Serbia sau Bulgaria, noi îi găsim la ieșire ca să rămînă aici, că nu avem destule pensiispeciale de plătit ! Ar trebui aflat pe unde și cînd au intrat în țară și pusă întraga tură din vama respectivă să le plătească cheltuielile din banii proprii și să vezi atunci cum nu mai intră nici o muscă în țară fără acte !

Lasă un răspuns