400 de tone de cupru furate din vestul țării

tir 8

Trei bărbați bănuiți de furtul a 414 tone de cupru, în valoare de 2.000.000 de euro de pe raza localității Curtici, au fost identificați de polițiștii arădeni, în urma unor investigații extinse.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre cei trei bărbați, în vârstă de 34 de ani, din Arad, ar fi luat decizia de a sustrage cuprul aflat în posesia unei societăți comerciale, prin crearea unei aparențe de legalitate.

CITEȘTE ȘI:Blocuri noi, metehne vechi, la Timișoara

Astfel, la data de 21 septembrie a.c., acesta ar fi trimis un e-mail fals, în vederea achiziției de cupru. Pentru efectuarea transportului, au fost asigurate trei autotrenuri și remorci.

În sprijin, ar fi avut un bărbat de 34 de ani, din Sântana și un altul de 28, din Timișoara. Împreună, aceștia s-ar fi deplasat succesiv la sediul societății comerciale prejudiciate, unde ar fi încărcat în autotrenuri cele 414 tone cupru.

Marfa a fost transportată inițial la un depozit din localitatea Curtici, județul Arad, iar ulterior, în localitățile Becicherecu Mic și Lovrin, județul Timiș, de unde urma să fie comercializată.

CITEȘTE ȘI: O funcţionară din Primăria Timişoara semnalează o seamă de abuzuri comise în instituţie

Pentru a îndeplini aceste operațiuni, au fost falsificate documentațiile de transport, numerele de înmatriculare fiind folosite copii ale unor cărți de identitate aparținând unor persoane fără nicio legătură în cauză și alte acte în vederea îngreunării depistării autotrenurilor.

Bărbații din Timișoara și Sântana au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, cel din Arad fiind în prezent arestat într-o altă cauză.

Prejudiciul a fost recuperat de polițiști, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune uz de fals, instigare la uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, precum și pentru complicitate și instigare la săvârșirea acestor fapte penale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *