4 „școli europene”, în Timiș

europene

Patru „școli europene”, în Timiș

Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu”, Școala Gimnazială nr. 16 ”Take Ionescu” și Colegiul Național Pedagogic ”Carmen Sylva” sunt unitățile de învățământ din județul Timiș care au fost declarate câștigătoare în cadrul competiției naționale ”Școală Europeană” 2022, alături de alte 86 de școli din țară.

CITEȘTE ȘI: Cum a reuşit un român să ajungă cu maşina electrică în Grecia cheltuind doar 6 euro

Competiția este destinată unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethos-ului școlii.

CITEȘTE ȘI: Arestarea doctorului Mazilu ajunge și la instanța… politică/Update – Reacția PSD

Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

Competiția pentru dobândirea acestui titlu a fost suspendată în ultimii doi ani școlari, din cauza pandemiei. Această titulatură a mai fost atribuită, în anii anteriori, Colegiului Economic “F.S. Nitti” din Timișoara, respectiv Liceului Tehnologic “Valeriu Braniște” din Lugoj. Titlul este valabil timp de trei ani


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns