32 de migranți depistați ascunși într-o autoutilitară, la PTF Cenad

32 de migranți depistați ascunși într-o autoutilitară, la PTF Cenad

32 de migranți depistați ascunși într-o autoutilitară, la PTF Cenad

32 de cetăţeni din Pakistan și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost depistați ascunși într-o autoutilitară, la PTF Cenad. Șoferul, cetățean român, este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

Joi, la ora 00.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 20 de ani. Tânărul conducea o autoutilitară înmatriculată în Polonia și transporta, conform documentelor, instalații sanitare cu destinația Italia.

La controlul mijlocului de transport polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, într-un locaș special amenajat treizeci și doi cetățeni străini.

CITEȘTE ȘI: Rugă la Giarmata Vii. Artişti îndrăgiţi în tot Banatul vor întreţine atmosfera

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, intrați legal pe teritoriul României. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini.

De asemenea, șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *