24 de cazuri noi de COVID și 12 pacienți în stare critică, în Timiş

Un prim pacient COVID din Timișoara, transferat în Ungaria

Autorități au raportat, miercuri, 24 de cazuri noi de infectare cu COVID la nivelul județului (12 la Timișoara și câte unul la Lugoj, Coșteiu, Denta, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Găvojdia, Iecea Mare, Jimbolia, Periam, Șag, Săcălaz), după efectuarea a 2.284 de teste, dintre care 1.360 de tip rapid.

Miercuri dimineață, 54 de pacienți Covid erau internaționale în spitalele timișene, dintre care 12 la ATI.

Rata de infectare în Timiș, este de 0,19 la mie, iar în Timișoara, de 0,25 la mie.

Până Miercuri, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.088.594 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 1.050.600 au fost declarate vindecate.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 541 cazuri noi.

Până miercuri, 34.365 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS–CoV–2 au decedat.

CE spune GCS

„În intervalul 17 august, ora 10 – 18 august, ora 10, au fost raportate de către INSP șase decese (trei bărbați și trei femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Botoșani, Caraș-Severin, Galați, Teleorman, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, doi la categoria de vârstă 50-59 ani și trei la categoria 60-69 ani.

Toți pacienții decedați au prezentat comorbidități .

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

146 de pacienți COVID, la Terapie Intensivă

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.085 Dintre acestea,146 sunt internate la ATI.

Până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 8.920.131 de teste RT-PCR și 2.130.866 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 15.582 de teste RT-PCR (6.381 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.201 la cerere) și 19.462 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 2.749 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.141 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 65.113 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 62 de persoane.

„În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 553 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 733 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

CITEŞTE ŞI: Fraudă majoră la „Bac”! Elevii au postat subiectele pe internet, în timpul examenului

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 18 august, 373 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 91.184 de lei.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “24 de cazuri noi de COVID și 12 pacienți în stare critică, în Timiş

  1. Va vine randul si vouă.. medicilor, asistenților, .aveti sporuri foarte mari, unii dintre voi luați peste 20 000 de euro pe lună. V-ați vândut sufletul celui rău…mintiti oamenii cu aceste cazuri fictive. Pe Dumnezeu nu-l păcălește nimeni. Asa sa va ajute bunul Dumnezeu, după fapta si RASPLATA. Dacă faceti bine pacienților, nu aveti de ce sa va temeti de pedeapsă divină. 

  2. Manipulari globale. Totul este pus la cale. Trebuie raportate noi cazuri, trebuie anuntate noi decese. Global este o retea de mincinosi platiti. Inca spitalele primesc zeci de mii de Euro pentru un diagnostic de Covid.  Si atunci te mai miri ca doctorii raporteaza cazuri noi? Sau Ionica de la Beeceni cade cu bicicleta pe drum ranit, luat la spital cu ambulanta ajunge diagnosticat cu….Covid. 
    Oricum lumea se indreapta dramatic spre un declin total. Dar noi ne-am ales destinul. LGBTQ , Pedofilia, casatorii oficiate homosexualilor, adoptii oferite homosexualilor, educatia sexuala anormala copiilor in scoli, schimbari de gen, sex…. nu noi am acceptat toate astea?  Ca natiune crestina Romania a plecat capul. Ungaria a avut curajul sa refuze si sa lupte impotriva directivelor nebune. Romania ca de obicei lasa si perversa. 

Lasă un răspuns